PUBLICITAT

L’Hospital de la Cerdanya rep un premi de la Unió Europea

El centre és reconegut per la seva tasca diària d’assistència sanitària d’assistència sanitària d’assistència sanitària

Façana principal de l’Hospital de Cerdanya.
Façana principal de l’Hospital de Cerdanya. | El Periòdic
L’Hospital de la Cerdanya, situat a la localitat de Puigcerdà, ha rebut el premi construir Europa a través de les seves fronteres del Comitè de les Regions (CdR) de la Unió Europea, segons ha informat la institució comunitària.
El CdR ha assenyalat que el centre hospitalari pirinenc «és únic a Europa per la seva tasca diària d’assistència sanitària a residents de nacionalitat francesa i espanyola».
En una cerimònia celebrada a Brussel·les, l’Hospital de la Cerdanya ha estat guardonat per la seva tasca exemplar en la cooperació transfronterera europea.
Situat a la zona d’alta muntanya dels Pirineus catalans, el centre atén uns 34.000 residents i a una població flotant de 120.000 a un i altre costat de la frontera.
«El jurat ha quedat impressionat amb les dimensions del projecte i amb el servei i valor afegit que aporta als ciutadans de la zona en les seves vides quotidianes», ha declarat el president de la comissió de política territorial del CdR, l’italià Raffaele Cattaneo.
El premi ha estat lliurat pel vicepresident primer del CdR, el belga Karl-Heinz Lambertz el director general d’aquest hospital, el doctor Jordi Gassió.

Agrupació molt antiga / Aquest s’ha mostrat agraït pel premi, i ha destacat que «pocs saben que la nostra és una de les més antigues agrupacions europees de cooperació territorial».
«Tant és així que la idea d’un hospital transfronterer, que es va llançar el 1986, no va trobar el marc legislatiu adequat fins a l’aprovació d’un nou instrument jurídic de la Unió Europea (UE) el 2006, la Plataforma d’Agrupacions Europees de Cooperació Territorial (AECT) «, ha explicat.
El centre va entrar finalment en funcionament el 19 de setembre del 2014. La UE va proporcionar el 60% dels fons per a la construcció de l’hospital, un centre de proximitat però altament especialitzat en medicina de l’esport i de muntanya, amb una forta activitat docent i vocació d’investigació.

Gestió conjunta / L’Hospital de Cerdanya és l’únic Centre de Salut transfronterer d’Europa. El gestionen les administracions de Catalunya i França i el seu comès és donar atenció a la població de la cerdanya i el Capcir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT