PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern porta 30 anys servint cultura a Prada Casadet

L’acte se celebrarà amb portes obertes, música i un audiovisual

Per EL PERIÒDIC

Foto d’arxiu d’un usuari que entra a la Biblioteca Pública de Govern.
Foto d’arxiu d’un usuari que entra a la Biblioteca Pública de Govern. | EL PERIÒDIC
El Govern celebra els 30 anys de presència de serveis culturals a l’edifici Prada Casadet. Així, durant el proper dilluns, l’Executiu organitzarà un seguit d’actes per recordar la tasca empesa durant aquest període.
 
La Biblioteca Pública oferirà una jornada de portes obertes amb un recorregut per les seves instal·lacions (en intervals de mitja hora) de les 10 a les 13 hores del matí i de les 15 a les 19 h de la tarda. D’altra banda, l’Arxiu Nacional d’Andorra exposarà documents d’interès de les 10 del matí a les 16 de la tarda.
 
A partir de les 20 hores del vespre s’ha programat la projecció d’un audiovisual commemoratiu i una sessió musical dels anys 80 oberta a tothom. L’acte tindrà lloc al pati del mateix edifici.
 
Anys d’història / La construcció de l’edifici Prada Casadet per part de la Caixa Andorrana de Seguretat Social va ser adjudicat l’any 1982 al grup TAURE, que estava format pels arquitectes Pere Aixàs Espar, Aleix Dorca Bis, Josep Lluís Orobitg Jiménez i Alfons Valdés Puig, així ho ha informat el Govern.
 
El primer llogater que va accedir a ocupar un pis de lloguer a l’edifici Prada Casadet data del mes de desembre de l’any 1985 i el 25 d’abril del 1986 es van inaugurar els serveis culturals instal·lats als baixos: l’Arxiu Nacional d’Andorra, la Biblioteca Nacional d’Andorra i el Departament de Patrimoni Cultural, que depenien de la llavors anomenada Conselleria d’Educació i Cultura, amb el conseller Roc Rossell. 
 
Al llarg d’aquests 30 anys els baixos de l’edifici han estat ocupats per diferents serveis, com el Servei de Política Lingüística, el de Recursos Pedagògics d’Educació, el Departament de Formació Professional, el d’Ensenyament Superior, el Servei de Transport Escolar, el Servei d’Informàtica Escolar, el Centre de Trobades Pirinenques o el Departament de Joventut i Voluntariat, fins i tot hi va estar present una sucursal de l’Agència EFE. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT