PUBLICITAT

Andorra La Vella

Eva Arasa, Lorena Jordana i Josefina Porras reben el premi Martí i Pol

Els reconeixements es basen en les categories ‘Poesia’ i ‘Recull’

Per EL PERIÒDIC

Entrega de premis del concurs de poesia Miquel Martí i Pol, ahir.
Entrega de premis del concurs de poesia Miquel Martí i Pol, ahir. | ANA / B. N.
El concurs de poesia Miquel Martí i Pol ja ha assolit la seva dinovena edició. Com cada any, l’esdeveniment va posar el punt i final amb l’entrega de premis que va tenir lloc ahir al Centre Cultural La Llacuna, a Andorra la Vella. 
 
L’esdeveniment ja consolidat – instituït amb motiu del Dia mundial del llibre per la Biblioteca Pública del Govern– va atorgar els premis a les obres de les autores Eva Arasa, Lorena Jordana i Josefina Porras.
 
El jurat, format per Beth Gil, Fina Font i David Gálvez va acordar finalment el veredicte després d’haver-se reunit el 18 d’abril d’enguany i d’haver fet la lectura crítica de les 14 obres presentades a la categoria Poema i de les 11 obres presentades a la categoria Recull 
 
Les categories / Per a la categoria Poema, el jurat va atorgar un accèssit consistent en un lot de llibres al poema titulat Tu i ell; tu o ell, de Lorena Jordana, que destaca per l’ambició en l’ús acurat del lèxic i un treball de construcció meritori. En la mateixa categoria, el jurat va atorgar per unanimitat el premi a l’obra Veuràs els ametllers en flor d’Eva Arasa, per la reelaboració reeixida de temes clàssics i l’ús encertat d’imatges evocatives amb un vocabulari poètic i natural. El premi està dotat amb 200 euros i un lot de llibres. Pel que fa a la categoria Recull, el jurat va optar per deixar el premi desert i va atorgar un accèssit consistent en un lot de llibres al recull titulat Tast de petiteses de Josefina Porras. L’obra tracta temes quotidians amb un vocabulari poètic ajustat. És un recull que destaca per l’ambició temàtica, amb idees puntuals molt meritòries.
 
Autoritats presents / L’acte de lliurament de premis va comptar amb la presència del síndic general, Vicenç Mateu, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, el conseller general, Marc Ballestà i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio.
 
Un cop finalitzada la lectura dels poemes premiats, el 19è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol va acabar amb una degustació de menjar típic argentí i un recital de poesia musicada a càrrec de Sandra Rehder i els músics Carlos Morera i Gustavo Battaglia, que van acomiadar al certamen fins el proper any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT