PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els castellers aixequen el set de sis en el seu primer aniversari

El bateig compleix un any i la colla organitza una actuació amb un grup de Santiago de Xile

Per EL PERIÒDIC

Actuació dels Castellers d’Andorra, ahir a la plaça de la Rotonda
Actuació dels Castellers d’Andorra, ahir a la plaça de la Rotonda | Tony Lara
Els Castellers d’Andorra compleixen un any des del seu bateig com a colla i ho han celebrat aixecant el seu primer set de sis. Per muntar el castell, la colla andorrana ha comptat amb l’ajuda dels Castellers de Santpedor i els de Caldes de Montbui. L’actuació va tenir lloc ahir al migdia a la plaça de la Rotonda. Entre les tres colles es van reunir uns 400 castellers: 130, d’Andorra, 140, de Santpedor i un centenar de Caldes de Montbui.
Els d’Andorra van preparar una actuació castellera amb una torre de sis, un cinc de sis i «un possible set de sis, si es compta amb castellers suficients, ja que es requereixen moltes mans a la pinya», va comentar el cap de colla, Juli Peña, abans d’intentar-ho. Finalment, el set de sis es va aixecar a la plaça. La construcció humana es va poder aixecar gràcies a la gran quantitat de castellers a la plaça, gràcies a la participació de les colles convidades. Peña va explicar que els de Santpedor i els de Caldes de Montbui «vénen a fer castells de set i ens serveixen com a exemple per veure quin és el camí a seguir». La jornada castellera va finalitzar amb un tres de sis íntegrament femení, format per totes les castelleres de les tres colles. 
Quant al balanç del primer any de la Colla Castellera d’Andorra, Peña va assegurar que està «molt satisfet» ja que el primer any ha estat «molt i molt bo», segons informa l’ANA. El cap de colla va reconèixer que un cop finalitzada la temporada alta d’esquí, «comencem a veure com els assajos són molt més nombrosos i, per tant, podem dir que estem travessant un bon moment». Els pròxims objectius són «donar una alegria al Principat i convertir-nos en colla de set a partir del juny».
Per celebrar el primer aniversari,  els Castellers d’Andorra van organitzar dissabte una actuació conjunta amb els Castellers de Lo Prado de Santiago de Xile, cadascuna des de la seva ciutat, a 11.000 quilòmetres de distància i amb sis hores de diferència horària. Les dues colles, alhora, van aixecar una torre de sis, una cinc de sis, i una altra quatre de sis amb agulla. L’actuació es va seguir en streaming a través de Youtube. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT