El MoraBanc no remunta el vol

Tot i mostrar una millora, el conjunt tricolor cau amb claredat a la pista de l’Herbalife i suma la cinquena derrota consecutiva

Per ALBERT CANES

Shermadini mira a cistella davant l’oposició d'Omic, en el partit d'ahir entre l’Herbalife i el MoraBanc. | ACB PHOTO / M. Henríquez
Segueix sense acabar d’enlairar el vol. El MoraBanc va donant passets endavant per revertir la dinàmica negativa que arrossega, ahir a través d’un Giorgi Shermadini pletòric, però no arriben els resultats. Ja no s’hi juguen pràcticament res, però el conjunt dirigit per Joan Peñarroya no va saber estar a l’alçada i va acabar regalant un triomf còmode a l’Herbalife Gran Canària.

Les situacions d’atac i de defensa del primer quart dels tricolors eren bones. Hi havia solidesa i es respirava un millor plantejament tàctic. Els primers punts van ser únicament interiors, tant per part dels canaris com per part dels andorrans. Allen Omic i Shermadini van anotar els sis primers punts del seus equips (6-6). Sasu Salin va prendre el relleu del seu company per anotar des del triple, convertint-ne tres de seguits, amb una cistella més d’Omic de per mig. Luka Bogdanovic i Shawn Jones sumaven per la part tricolor, però no podien evitar la primera avantatge local significativa (17-11).

Salin havia d’abandonar la pista després de rebre un cop a la cella que el va fer sagnar. Sense Salin ni Omic, l’Herbalife va tenir una petita empanada que va aprofitar el MoraBanc per apropar-se en el marcador abans de finalitzar el primer quart amb un triple de Stephen Holt i una nova cistella de Shermadini. Albert Oliver, però, anotava els dos darrers punts per deixar el marge en més d’una possessió (22-18).

Moments de brillantor i desconnexió / Això, no va ser un problema en l’inici per als del Principat ja que Bogdanovic anotava un triple que retallava la diferència a només un punt (22-21). El base català del Gran Canària tornava a sumar just abans que un immens Shermadini convertís un dos més u per posar la primera avantatge tricolor (24-26). El MoraBanc estava realitzant els millors minuts amb diferència del darrer mes i va arribar a sumar una avantatge de +3 després d’una cistella d’Holt (27-30).

A partir d’aquí, però, va venir la clàssica desconnexió que va deixar molt tocat al MoraBanc i que l’Herbalife no va dubtar en treure profit realitzant un parcial de 18-4, amb un 10-0 entre mig. El marcador al final de la primera part, que es va tancar amb un triple de Kevin Pangos gairebé sobre la botzina, no acabava de reflectir el que s’havia vist sobre la pista. Amb un +11, màxima diferència fins el moment, els jugadors enfilaven el camí a vestidors (45-34). Shermadini va remar d’un equip en què l’encert no va acompanyar, sobretot per a Thomas Schreiner (0 de 4 en tirs de camp i -5 de valoració) i Daniel Clark (0 de 2 i -4).

Intent fallit / Semblava que l’equip es tornava a endollar al partit en la represa. Els tricolors van passar d’una diferència de +14 que va posar l’Herbalife a un +6 després d’un dos més u de Betinho i una safata d’Holt (56-50). Però els canaris van tornar a prendre la iniciativa i van fer un parcial d’11-2 per acabar el tercer quart que ampliava la màxima diferència a 15 punts (67-52) i deixava pràcticament sentenciat el duel a falta de 10 minuts per a la conclusió.

Va sortir amb ganes el MoraBanc d’ultimar les seves opcions, amb una cistella d’Holt en la qual va rebre la falta. Malgrat això, no va convertir el tir lliure i de seguida el Gran Canària va evitar la possible reacció fent-ho de manera fàcil posant-se 19 punts per sobre després d’una safata d’Omic (76-57). Els canaris es van començar a agradar amb cistelles espectaculars, com en una esmaixada d’Oriol Paulí al contraatac (84-65). Ja en els minuts de la brossa, el MoraBanc va realitzar un parcial de 8-0 amb dos tirs lliures de Stojanovski i dos triples seguits de Betinho, però no van arribar enlloc (84-73) més que a ampliar les estadístiques. Els dos equips van seguir anotant tot i estar el resultat decidit i el parcial del darrer període se’n va anar fins a un 31-33, deixant el marcador final de 98-85.

Aquesta vegada, als tricolors els va faltar tenir algun jugador més endollat ja que Shermadini va ser l’únic que va tirar de l’equip, amb 21 punts, 8 rebots i 34 de valoració. La resta, va estar per sota del nivell necessari tot i donar un petit pas endavant respecte partits anteriors. El MoraBanc va encaixar la cinquena derrota seguida i comença a mirar la part de baix de la taula per veure quan podran oficialitzar la permanència perquè els play-off ja són gairebé impossibles: estan a cinc victòries a falta de cinc jornades.