Lieja

Purito no pot optar al triomf a la Lieja-Bastogne-Lieja

El resident català del Katusha finalitza al setè lloc, quedant-se relegat en un segon grup que no pot atrapar als escapats

Per #GASS

Poels, creuant la meta a Lieja.
Poels, creuant la meta a Lieja. | Laurent Dubrule
Les clàssiques de les Ardenes van concloure amb la Lieja-Bastogne-Lieja. Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) no va poder lluitar per la victòria, trobant-se en un segon grup que no va poder enllaçar amb els escapats. Els corredors van tenir un dia complicat meteològicament parlant, amb pluja, vent i fred, i fins i tot en algun moment van patir una nevada. En aquestes condicions els ciclistes afrontaven un recorregut a completar 253 quilòmetres.

L’equip Movistar va controlar en tot moment la cursa, anomenada la Decana, i que celebrava la 102a edició. A 25 quilòmetres per al final els favorits estaven agrupats, neutralitzant una escapada de vuit unitats de més de 200 km. Alejandro Valverde, que dimecres va guanyar la Fletxa Valona per quarta vegada, tenia l’ajuda del seu equip per sumar el mateix nombre de triomfs en aquesta prova. El suís Michael Albasini (Orica) va atacar a 2,5 km per al final, i el seguien el resident portugués Rui Costa (Lampre), l’holandès Wout Poels (Sky) i l’espanyol Samuel Sánchez (BMC). El cim de la rue Naniot, una pujada de 600 metres al 10,5% de desnivell i amb terra adoquinat, decidiria el guanyador pel desgast que suposava, amb el pilot pressionant-los per darrera. Als metres finals es va decidir tot, amb un esprint del qual Woults en va sortir victoriós amb un temps de 6.24.29 hores. Amb el mateix crono el van seguir Abasini i Costa. Purito entrava amb el pilot a dotze segons en la setena posició.