PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Marató de Sang assoleix les 440 extraccions

Per EL PERIÒDIC

Marató de Sang d’aquest any.
Marató de Sang d’aquest any. | TONY LARA
La segona edició de la Marató de Sang d’Andorra va acollir 509 persones que es van acostat a la Sala Àgora de l’edifici administratiu comunal per donar sang durant tota la jornada. 
 
Del total de donacions, 440 es van fer efectives i la resta (69) van ser oferiments de persones «que en aquell moment no varen poder donar sang» segons van matisar des de l’organització.
 
Tanmateix, dels 440 donants, 142 van oferir sang per primera vegada. Per sexes, va haver-hi 248 donacions de dones i 261 d’homes. La franja d’edat que va aportar més donacions va ser dels 35 als 44 anys, amb un total de 157. El període de més afluència es va registrar durant la tarda, ja que al matí van passar per la jornada 196 persones (99 dones i 97 homes), mentre que a la tarda van ser 313 persones les que es van desplaçar fins a la Sala Àgora per fer les donacions de sang (149 dones i 164 homes). 
 
Creu Roja Andorrana es va marcar l’objectiu de superar les 500 donacions, per tal de poder acabar l’any per sobre les 1.000 (celebra dos actes similars més), que és el que necessita l’Hospital de Meritxell durant l’any.
Tot i això, no es va poder arribar a la xifra desitjada, ni tampoc es van superar les donacions de la primera edició de la Marató de donació de Sang, que van ser 460. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT