PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Giribet podrien posar fi al seu idil·li amb la UE Sant Julià

Josep deixa la junta, que acaba mandat, i Toni medita el seu futur al club

Per IVAN MOURE

A l’esquerra Josep i Toni Giribet; a la dreta Carnicer, amb Luis Miguel i Albert Martí en un acte social del St. Julià.
A l’esquerra Josep i Toni Giribet; a la dreta Carnicer, amb Luis Miguel i Albert Martí en un acte social del St. Julià. | UESJ
La UE Sant Julià està travessant una època de neguit. A nivell esportiu s’ha quedat sense plaça europea –si no hi ha sorpreses amb les validacions de les llicències UEFA– i a nivell institucional es presenta un futur a curt termini ple d’interrogants. L’únic segur és que la junta actual acabarà mandat el pròxim 30 de juny.
 
El diumenge passat, dos dels cinc directius van anunciar abans del clàssic contra el Don Denis que plegaven. Són Josep Giribet, secretari general i portaveu, i Ildefons González, més conegut com Chamorro. Queden als comandaments el president, Albert Carnicé, i Toni Giribet, a més del contable, Flix.
EL PERIÒDIC D’ANDORRA es va posar en contacte ahir amb Carnicé i Toni Giribet per aclarir si tenen previst presentar-se a les eleccions però tots dos van mantenir la incògnita. Segons van apuntar, no tenen gens clar si acaben el seu cicle i es desvinculen del club o si munten una candidatura nova i van a les eleccions.
 
Així doncs, hi ha la possibilitat de què els Giribet posin punt i final al seu idil·li amb la UE Sant Julià. El club va ser fundat el 1982 per Joan Vidal i sis anys més tard, Toni Giribet, llavors jugador del primer equip, va assumir la presidència amb 22 anys. Va estar al capdavant fins el 2009, que va guanyar les eleccions per presidir la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el seu germà Josep, directiu des del 2004 i que ara ho deixa «perquè entre la base i el sènior m’absorbeix els set dies de la setmana i arriba un moment que em sento desgastat i sense idees», va rellevar-lo. Va ser una transició fins que Albert Carnicé va agafar les regnes. Al 2012 Toni va acabar el seu cicle a la FAF i va tornar a la junta. 
 
A dos mesos de les eleccions, sonava Toni Lima com a possible candidat, cosa que ha negat categòricament el director tècnic de l’Inter d’Escaldes. En tot cas, són ja 28 anys dels Giribet vinculats al club lauredià i, qui sap, potser l’últim.
 
L’últim partit dels lauredians amb el Lusitans es juga avui
L’última jornada dels play-off de la Lliga Grup Becier està prevista per al diumenge 8 de maig, però el partit ja gairebé intranscendent de la lluita pel títol entre Tic Tapa Sant Julià i l’FC Lusitans les Barques s’ha avançat a aquesta nit (20.30 hores, Centre d’Entrenaments de la FAF 1) per acord mutu d’ambdós clubs. Això permetrà l’equip de Raúl Cañete guanyar dues setmanes en la confecció de la plantilla pensant en l’Europa League, que viurà la primera ronda a principis de juliol, i als lauredians preparar amb més marge tant les eleccions com la feina de la pròxima campanya, a la qual s’ha quedat sense participació europea, i per la qual cosa li espera un estiu llarg per tornar a fer una plantilla que aspiri a tot.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT