PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ONCA treballa la música com una eina d’inclusió social

La Fundació dóna continuïtat a la iniciativa ‘Comunitat i impacte social’ amb deu activitats

Per EL PERIÒDIC

Els integrants de la Fundació ONCA realitzen una activitat en el marc del programa socioeducatiu.
Els integrants de la Fundació ONCA realitzen una activitat en el marc del programa socioeducatiu. | FUNDACIÓ ONCA
La Fundació ONCA inicia a partir de dijous la segona edició del programa socioeducatiu Comunitat i impacte social, creat per Queralt Prats (ARTransforma). La iniciativa treballa la utilització de la música com una eina d’inclusió social que permeti explorar nous horitzons per a determinats col·lectius.
 
El programa d’enguany s’inicia amb el nou projecte Música i creativitat, que vol donar continuïtat al projecte Musica’t iniciat el passat any amb els dos grups participants de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (Centre ocupacional Xeridell i Centre de dia). Segons Prats, aquest nou projecte «està dissenyat a partir de la necessitat detectada l’any 2015 després de realitzar el projecte pilot Musica’t amb l’ENNS». 
 
Vincles / L’any passat la fundació va començar a crear vincles que van posar de manifest la importància de les arts a les vides de les persones i la necessitat de fomentar la creativitat en el dia a dia, en les activitats artístiques i en les relacions. Prats també comenta que el projecte d’enguany és «de més continuïtat i llarg recorregut, en el qual es realitzarà un treball més profund i normalitzat, amb un impacte a més llarg termini en participants i professionals». 
Així, el programa s’emmarca en la música i creativitat a través de deu sessions de treball que es duran a terme a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella. 
 
S’iniciaran el dijous i finalitzaran el divendres 1 de juliol. La resta de sessions es faran els dies 5, 12, 19 i 26 de maig; 2, 9, 16, 29 i 30 de juny, en dos torns: de 10 a 11.30 h amb el grup del Centre de dia (11 participants), i de 12 a 13.30 h amb el torn de Xeridell (12 participants). 
 
Cada setmana, participants i professionals recolliran experiències artístiques a través de l’experimentació i de l’aprenentatge compartit, seguint un procés d’interacció que fomentarà la creativitat per donar forma a un concert final de recorregut que es durà a terme el divendres 1 de juliol (horari i lloc per confirmar). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT