PUBLICITAT

ENCAMP

Oriol Solà presenta la seva primera novel·la i un conte

L’escriptor i periodista acumula una llarga llista de premis literaris

Per EL PERIÒDIC

El periodista i escriptor d’Igualada Oriol Solà i Prat presenta el llibre L’arquitecte dels papers estripats i el conte Mig adormits avui a la Biblioteca Comunal d’Encamp, a les vuit del vespre, en un acte organitzat pel Centre de la Cultura Catalana. L’arquitecte dels papers estripats és la primera novel·la de Solà, i narra els neguits i maldecaps d’un jove inquiet que té una peculiar obsessió: enganxar retalls de papers estripats que troba, reconstruir històries, recuperar el sentit que el document en qüestió havia tingut abans, i el conte Mig adormits, il·lustrat per Elisabet Serra, parla de l’hemiparèsia, una condició neurològica que afecta la meitat del cos. Mig adormits es basa en el cas real de l’igualadí Pol Makuri Redolad Garcia, que ha tingut cura del disseny del llibre. 
Solà va treballar durant anys a Ràdio Nacional d’Andorra i va deixar el periodisme per centrar-se en l’escriptura, una decisió que li està reportant moltes alegries traduïdes en premis: només per Sant Jordi, se n’ha posat vuit més al sarró.
 
NÒMINA DE PREMIS / En poesia, Solà ha estat premiat en el 13è Concurs Literari Vila de Gràcia pel conjunt de sis sonets titulats Colors graciencs, en què l’autor parla de l’embelliment dels carrers per la Festa Major del barri barceloní. Amb el recull d’haikus Embadaliríem, embadaliríeu, embadalirien ha guanyat la Viola d’or en els recuperats Jocs Florals de Calaf. També el 21è Concurs de Poesia Ametista d’Arbúcies ha premiat quatre sonets de Solà sobre el tritó del Montseny. Finalment, en poesia, L’alarit del sentinella ha rebut el Premi Especial ADB al 8è Concurs Literari Sant Jordi de La Bisbal del Penedès. 
Quant a prosa, la narració Roda de reconeixement ha estat la guanyadora del 21è Concurs Literari Sant Jordi de Llagostera en la categoria d’adults, en què un home que ha d’identificar un mafiós acaba sent acusat per la víctima. L’autor també ha rebut el Premi Especial 25 anys Exposició permanent Charlie Rivel, dins el 20è Concurs de contes i narració breu Víctor Alari, de Cubelles, amb el relat Amb pany i forrellat. 
A Santa Margarida de Montbui, el relat Estacionament prohibit ha guanyat el 7è Concurs de Contes Castell de La Tossa amb un text que reprodueix una conversa telefònica entre la secretària del servei municipal de grua i el conductor d’un cotxe de funerària a qui se li han endut el vehicle. Finalment, el microrelat Complicitat a tres bandes ha estatguardonat amb un tercer premi al 6è Concurs de Microrelats Sant Jordi 2016 de Cardedeu.
PUBLICITAT
PUBLICITAT