PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un nou pipicà per a la conscienciació

El Comú d’Escaldes presenta una zona destinada a les necessitats dels gossos i una altra per fer bici trial

Per Iván Álvarez

Davant la necessitat de corregir algunes mancances detectades a Escaldes-Engordany sobre l’excessiva presència d’excrements a la via pública, la corporació va inaugurar ahir un nou pipicà ubicat al carrer dels Pardals i annex a l’aparcament del Falgueró. El conseller de Manteniment i de Serveis, Josep Tudel, va explicar que s’ha de «conscienciar als propietaris de gossos davant la necessitat de recollir els excrements de les seves mascotes», El nou pipicà s’afegeix als que ja hi ha a l’aparcament del Prat Gran, el del Til·liari i el de la zona alta de Fiter i Rossell. Tudel va indicar que, de moment, no hi ha previst fer-ne un altre a la part alta de la parròquia. 
El nou espai és una de les accions que el comú està duent a terme per minimitzar que els animals embrutin els carrers. Durant les darreres setmanes ha col·locat 41 cartells a les zones verdes i als parcs infantils recordant la prohibició de l’entrada de gossos, i a disposició dels usuaris hi ha diversos punts d’expenedors de bosses repartits per tota la parròquia. Tudel va recordar que l’incompliment de l’obligació de recollir els excrements dels gossos comporta «una multa que oscil·la entre els 30 i els 600 euros».
D’altra banda, a la mateixa zona del Falgueró i al costat de l’àrea infantil, s’inaugurarà en breu el nou parc de bici trial. El conseller de Medi Ambient, Didier Aleix, va afirmar que els elements i els obstacles que s’integren en el nou parc, de 2.300 m2, han estat «ideats i instal·lats pels mateixos practicants de bike trial». Aleix va indicar que la voluntat del comú és que  tant els clubs d’aquesta especialitat com els particulars puguin fer ús de la instal·lació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT