PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo s’enfronta a Hinojosa i Goyache per les «11 causes obertes»

El conseller liberal apel·la a la presumpció d'inocència

Per R. M. S.

Gallardo, ahir durant la compareixença de l’AREB al Consell.
Gallardo, ahir durant la compareixença de l’AREB al Consell. | TONY LARA
«Senyor Goyache, quins arguments té per dir que BPA era un instrument de blanqueig com ha afirmat en una entrevista?». Víctor Naudi, president suplent del grup mixt, va ser directe en la seva primera pregunta als compareixents ahir al Consell General. El conseller delegat de l’AREB, César Goyache, ho va reafirmar: «BPA ha estat un banc utilitzat com a instrument per blanquejar. Amb això no es vol dir que en el seu catàleg de productes oferís blanquejar, però era un instrument per això, com el vehicle tot terreny que s’utilitza per robar».
 
A partir d’aquí va entrar en un enfrontament dialèctic amb el conseller liberal, Jordi Gallardo, perquè aquest considerava que no era certa l’afirmació següent de Goyache: «Mai cap responsable del banc va aixecar la mà» per informar dels casos judicialitzats ara –Gao Ping, Petrov, Sinaloa–, a la qual s’hi va afegir el president de l’Agència, Albert Hinojosa: «Abans de la nota del FinCEN, només va ser pel cas de Veneçuela».
 
Llavors van aparèixer sobre la taula, en boca d’Hinojosa, «les 11 causes penals obertes a la Batllia». El president de l’AREB es va remoure en la cadira, va fer un gest d’aprovació i va dir: «Hi havia certs indicis per fer les afirmacions de l’entrevista del senyor Goyache».
 
«Discrepo», va respondre Gallardo, «perquè es va posar en coneixement alguns casos». «No es hem extralimitat», va contestar de seguida Goyache, i Hinojosa va intervenir: «Hi va haver comunicació amb l’INAF per risc reputacional, i a petició de l’INAF. Qüestionar això quan hi ha 11 causes...». «11 causes obertes», va respondre novament Gallardo, «cap tancada». «Jo crec en la presumpció d’innocència, i per això crec que s’extralimiten, crec que no haurien de fer afirmacions d’aquests tipus si no estan del tot segurs», va cloure el polític liberal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT