PUBLICITAT

Andorra la Vella

El vestidor del MoraBanc s’agafa a una idea: «No podem acabar així»

Betinho i Navarro coincideixen en què s’ha de canviar l’estat anímic a la pista per poder superar el Fiatc Joventut

Per El Periòdic

Betinho, amb la pilota defensat per Salin en el partit del diumenge passat a Gran Canària.
Betinho, amb la pilota defensat per Salin en el partit del diumenge passat a Gran Canària. | ACB PHOTO / M. HENRÍQUEZ
Cinc derrotes consecutives han acabat deixant el BC MoraBanc Andorra sense opcions de lluitar per jugar els play-off. El top-8 està a quatre victòries i de fet, les places de descens estan més a prop, a tres. Així que l’equip de Peñarroya es mou en terra de ningú a falta de cinc jornades perquè acabi la Lliga Endesa 2015-2016 però el vestidor creu que encara hi ha coses a ver. Sobretot s’agafa a una idea, tal i com van transmetre ahir David Navarro i Betinho Gomes: «No podem acabar així», van coincidir a dir.
 
Així que amb la visita del Fiatc Joventut el pròxim diumenge a les 12.30 hores, la plantilla creu que és una bona oportunitat per capgirar aquesta situació. L’escorta d’Esparreguera ho té clar: «Ja queda poc, la nostra dinàmica no és gens bona i el que hem d’aconseguir és canviar això com sigui».  De fet, la segona volta està sent la tara d’un equip que va meravellar a la primera volta fins el punt que es va quedar a les portes de disputar la Copa del Rei. Per això, Navarro va deixar clar que «Ningú vol acabar així, Ni l’equip, ni l’afició ni als que els agrada el bàsquet d’Andorra ens ho mereixem per tant hem de fer un canvi i ara tenim una oportunitat a casa contra un rival dels nostres [la Penya té el mateix bagatge que els tricolors, d’11 partits guanyats i 18 perduts]. Hem de demostrar a casa que encara tenim ganes i il·lusió».
 
De la seva banda, Betinho Gomes no amaga que perdre la setmana passada a la pista del Gran Canària «ens ha deixat desanimats», però convida als seus companys a passar pàgina: «Allò ja és passat i ara toca entrenar bé i intentar guanyar el pròxim partit».
 
L’aler portuguès és dels que sosté que el MoraBanc ha entrat en una dinàmica en que «semblem tristos a la pista». Creu que això no es pot allargar més: «No podem seguir així, amb aquest estat anímic. Cadascú ha d’aportar una mica més per tractar de capgirar la situació.
 
Un rival 'fan' del triple / Una de les grans preocupacions del MoraBanc és que a la ja coneguda feblesa per defensar els triples, s’ajunta l’estil peculiar de la Penya, un dels pocs equips que tiren gairebé tant de tres (802 intents) que de dos (1.005). Betinho és conscient d’això i avisa de la manera que té Maldonado d’amenaçar els rivals: «És un equip que pot jugar amb cinc tiradors a la pista i ens complicarà molt les coses. Està clar que hem de millorar en la defensa d’u contra u i en les ajudes». Navarro no creu que aquest hagi de ser l’únic factor a tenir en compte, ja que segons va explicar, «fa setmanes que es parla de que ens fiquen molts triples» i l’admet com un dels problemes actuals, però no l’únic: Hi ha d’altres que també ens preocupen i el que hem de fer és canviar de mentalitat, millorar i anar al màxim».
 
Cert és que la Penya és un equip que se li dóna bé al MoraBanc. Se l’ha guanyat les cinc vegades que s’han enfrontat des del curs passat, tant en la Lliga Endesa com en la Catalana ACB. Navarro vol que els precedents serveixin «per donar-nos moral i veure si ens pot ajudar a canviar la situació. Betinho creu que «cada partit és diferent». El que està clar és que els dos pensen que s’ha de guanyar sí o sí.

1.400 persones i 136 equips donaran color al TIM Andorra

El Torneig TIM Andorra de bàsquet ja està a punt per tornar aquest cap de setmana amb la novena edició. Dotze pavellons repartits pel mapa de gairebé tot el Principat –només la parròquia de Canillo està al marge– acolliran gairebé 300 partits entre els 136 equips participants, provinents d’Andorra, Espanya i aquest any, fins i tot d’Escòcia; entre ells, sis del BC Andorra i dos de l’Escaldes. El torneig mobilitzarà una xifra propera a les 1.400 persones i té com un dels objectius principals, segons assegura Manel Casas, de l’empresa organitzadora (Mate Sports), «inculcar als més joves els valors de l’esport a través del bàsquet.
 
El Torneig TIM Andorra, que compta amb el suport de la Federació Andorrana de Bàsquet, s’ha convertit en un dels tornejos de referència a nivell internacional a nivell de la base, fins el punt que és el quart any consecutiu que forma part del calendari FIBA. Hi participen nens i nenes des dels deu anys (premini), de fins a dotze (mini), de tretze (preinfantil) i 14 (infantils). El Principat tindrà representació en totes les categories.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT