PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nomen acusa l’AREB de dotar Vall Banc amb diners sospitosos

Denuncia la tria de la proposta que major pèrdua comporta

Per EL PERIÒDIC

Eusebi Nomen, ahir.
Eusebi Nomen, ahir. | EL PERIÒDIC
Nova arremesa de Nomen contra l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per «capitalitzar Vall Banc amb 70 milions d’euros» procedents d’una entitat que la mateixa institució acusa de blanqueig de diner. En una compareixença davant dels mitjans, el representant de la cooperativa Raiffeisen va denunciar una vegada més l’agència; en aquesta ocasió, per seleccionar, d’entre el «ventall d’ofertes» que s’havien postulat per a l’adquisició del banc pont i que implicaven «una menor pèrdua de valor», un fons que, segons va apuntar, no únicament implica un major dany sinó que, tal com va considerar, «exposa els clients a perdre» el seu capital. L’advocat va assegurar «tenir constància» que l’alternativa a JC Flowers, Socrates Capital «va fer una millor proposta». Preguntat pel motiu d’optar, doncs, per la primera opció, va adduir desconèixer els interessos de l’AREB, reiterant la manca de transparència dels seus procediments.
 
L’exconseller general calcula que el valor total de «destrucció» que ha comportat la constitució de Vall Banc ascendeix als «507 milions d’euros», xifra que resulta de la suma dels «313 milions d’actius de BPA» i els «64 milions en preferents», entre altres factors, «destruïts». Amb tot, Nomen va destacar que l’adjudicació de Vall Banc al fons estranger suposa «un insult a la intel·ligència», ja que creu que «no és normal que en un procés de resolució», tenint en compte que «hi ha una oferta que comporta menys pèrdua», se li atorgui a un altre. En aquest sentit, va recordar que la seva mateixa proposta, la cooperativa Raiffeisen, suposava «300 milions» menys de pèrdues, en vista que preveia una destrucció total de 180 milions d’euros. 
 
Novament, va lamentar que l’AREB no hagi vetllat pels seus objectiu primordials –entre els quals garantir la continuïtat de l’activitat de l’entitat, protegir els actius dels clients i minimitzar la destrucció de valor– i va advertir de la possibilitat de noves actuacions legals després que, avui mateix, la cúpula de la cooperativa es reuneixi amb el seu equip de lletrats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT