PUBLICITAT

Andorra la Vella

MoraBanc o 'Penya', Un dels dos s’alliberarà

MoraBanc i Joventut, dos dels pitjors equips de la segona volta, es veuen les cares en un moment baix

Per El Periòdic

Niang entra a la pista en el partit que va jugar a casa contra el Fuenlabrada.
Niang entra a la pista en el partit que va jugar a casa contra el Fuenlabrada. | El Periòdic
El BC MoraBanc Andorra és ara mateix l’equip que arrossega una la pitjor ratxa a la Lliga Endesa, amb cinc derrotes consecutives. Immers en una crisi de resultats i joc, l’equip que dirigeix Joan Peñarroya rebrà demà al Poliesportiu un altre que no està per tirar coets: el Fiatc Joventut.
 
La Penya n’ha perdut quatre dels cinc últims enfrontaments i si mirem les seves trajectòries a la segona volta, els tricolors anirien penúltims a la taula amb 3 triomfs i 9 derrotes –només per davant del Guipúscoa i Obradoiro, amb 2-10), empatat amb l’ICL Manresa i immediatament per sobre trobaríem els de Salva Maldonado amb un bagatge de 4-8. Està clar que es veuran les cares dos equips en un moment baix, que pràcticament no corren perill perquè a falta de cinc partits tenen el descens a un marge de tres victòries, i que un dels dos s’alliberarà de l’espiral negativa.
 
Holt no creu que la pressió pugui ser un factor decisiu en el pròxim partit. «Vam lluitar tot el que vam poder per intentar anar als play-off i ara mirem partit a partit. No crec que tinguem pressió», va descartar. Peñarroya sí que va apuntar a la «capacitat mental» com un factor a motiu a tenir en compte si hi ha un partit complicat «degut al moment delicat pel qual estem passant».
 
El tècnic del conjunt andorrà sap que «serà difícil» tenir el partit controlat: «La Penya juga molt obert, tiren molt de tres i tenen jugadors desequilibrants en l’u contra u. Per això necessitem un partit seriós en defensa, sense renunciar a la nostra manera de fer en atac. Hem de fer les coses bé i aguantar els seus moments d’encert». 
 
Aquest és, segons el preparador manresà, el camí per fer un bon partit i guanyar, «que ho necessitem». De fet hi ha dos motius per creure que el MoraBanc pot acabar d’una vegada per totes amb la ratxa de cinc partits perduts. Per una banda, la també irregular trajectòria de la Penya. «Portem dinàmiques semblants», va remarcar Peñarroya.
 
De l’altra, que des que el conjunt tricolor ha tornat a l’ACB s’ha enfrontat tres vegades contra els de Salva Maldonado a la Lliga Endesa i dues més en la Catalana. Les cinc vegades ha sortit victoriós, tot i que Peñarroya prefereix posar els peus a terra i mirar el futur. «Esperem continuar dient això el diumenge a la tarda... Tot el que s’ha fet fins ara val ben poc».
 
Sada, que estarà dues setmanes per una lesió al genoll dret, serà l’única baixa tricolor per al partit de demà, al qual han entrat en la convocatòria Hugo Bartolomé i Niang.

El MoraBanc-Fiatc Joventut tindrà una sèrie d’actes lúdics en els entreactes entre els quals destaca, durant el descans, la distinció com a soci d’honor del club tricolor d’ Eloy Garcia, que al 2012 va ser operat d’un tumor al cap i des de llavors ha mostrat un esperit de superació que l’ha fet passar de la cadira de rodes a córrer triatlons.

Eloy Garcia rebrà la distinció com a soci d’honor
 
El MoraBanc-Fiatc Joventut tindrà una sèrie d’actes lúdics en els entreactes entre els quals destaca, durant el descans, la distinció com a soci d’honor del club tricolor d’ Eloy Garcia, que al 2012 va ser operat d’un tumor al cap i des de llavors ha mostrat un esperit de superació que l’ha fet passar de la cadira de rodes a córrer triatlons.
 
Aquest serà el punt àlgid d’un espectacle que començarà amb el cant de l’himne abans del partit a càrrec de l’Orfeó Andorrà Willian Flucha, la trucada solidària massiva a SOS Refugiats en el primer temps mort i al descans, a banda del reconeixement a Garcia hi haurà diversos sortejos dels Bingos Stars i Cristall i el lliurament dels premis del concurs de la tercera equipació que ha guanyat la jove de 15 anys Clàudia Justes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT