PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La zona de la Bartra tindrà un radar de tram

La carretera té moltes rectes i els vehicles sovint agafen velocitat

Per EL PERIÒDIC

Un radar de control de velocitat situat al tram de Valira.
Un radar de control de velocitat situat al tram de Valira. | EL PERIÒDIC
El Govern ampliarà la xarxa de radars del país amb la instal·lació de un nou controlador de velocitat de tram a la zona de la Bartra, que uneix Escaldes-Engordany amb Encamp. L’acció es preveu en el pressupost de l’Executiu per aquest any. 
La zona que acollirà el radar és una carretera amb molts trams rectes on s’ha denotat que els vehicles sovint agafen força velocitat. Actualment, hi ha instal·lats tres radars fixos (dos de pujada i un de baixada). Aquests estan situats al túnel del Pont Pla, a la zona dels túnels de Sant Antoni (ambdós amb una limitació de velocitat màxima permesa de 60 km/h) i al túnel de les Dos Valires (amb un límit de 80km/h).
 
Reconeixement de matrícula / Els radars de tram són capaços de reconèixer els caràcters de la matrícula d’un vehicle en dos punts diferents d’un mateix tros de carretera. Registren l’hora de pas del vehicle i a partir d’aquí n’obtenen la velocitat mitjana, determinant així si aquesta ha estat superior o no a la permesa establerta en aquell tram. Al túnel de les Dos Valires, per exemple, el radar calcula la velocitat en el tram que va entre l’entrada i la sortida de la infraestructura, segons informa l’ANA.
 
Campanya de control / La instal·lació del radar de la Bartra s’emmarca en la campanya de control de velocitat a la xarxa viària del país. L’any passat la Policia va posar fins a 5.898 sancions per excés de velocitat, i el 2014 en van posar 6.628. 
També en dades de l’any passat, al radar de tram del túnel del Pont Pla es van posar 140 multes, al del túnel de les Dos Valires, 1.604, i al de la zona dels túnels de Sant Antoni, 191. Finalment, a la zona de la Bartra es van interposar 782 multes, entre els tres radars fixos actuals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT