PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vall Banc ofereix ‘bonus’ de 1.000 euros per lligar treballadors

Alguns dels nous contractes en la nova entitat impliquen reduccions de salaris entre el 5% i el 30%

Per EL PERIÒDIC

Els panells de BPA van començar a retirar-se la setmana passada, abans del canvi d’imatge definitiu a Vall Banc, previst per al pròxim dia 11.
Els panells de BPA van començar a retirar-se la setmana passada, abans del canvi d’imatge definitiu a Vall Banc, previst per al pròxim dia 11. | EL PERIÒDIC
El traspàs de treballadors de Banca Privada d’Andorra (BPA) a Vall Banc s’està duent a terme intentant mantenir alguns d’ells amb diversos oferiments extra que permetin que romanguin en l’entitat i no marxin. Degut a algunes rebaixes de sou que s’estan plantejant –depenent de les tasques que s’hagin de dur a terme i dels perfils dels assalariats–, el que s’està fent és oferir un o més d’un ‘bonus’ de 1.000 euros cadascun per intentar retenir els treballadors que, segons la feina que es durà a terme a Vall Banc, són del gust dels responsables de cada departament. Així mateix, la reducció dels salaris entre els treballadors és una realitat, tot i que no en tots els casos, i varia entre una mica menys del 5% fins al 30%.

El procés de traspàs de treballadors s’està perfilant en els últims dies i haurà d’estar enllestit el més aviat possible. Es tracta de traslladar físicament i amb els contractes signats a 140 persones que formaran part de Vall Banc. La setmana vinent es farà efectiu el canvi oficial de tots els poders (el dia 11 és la data escollida per l’AREB, després dels quatre dies que la llei permet per fer l’aturada de serveis i funcionament, que inclou dissabte 7 i diumenge 8 de maig) per poder operar com a Vall Banc.

En el procés de contractació de treballadors, Vall Banc està intentant lligar alguns d’ells que, en un primer moment, no veuen massa clares les noves condicions contractuals que se’ls hi proposen. En alguns casos, de fet, s’inclouen condicions inferiors a les que tenien fins ara a BPA, i si aquesta persona és de l’interès de Vall Banc pel seu perfil professional o pel seu coneixement de les tasques a realitzar, el que es fa per part de cada departament responsable és oferir-li un ‘bonus’ de 1.000 euros, o diversos, segons els casos, que permet compensar la pèrdua de salari anual que està percebent fins ara.

Reduccions de salaris / El tema del (o dels) ‘bonus’ va lligat, de fet, amb la pèrdua d’ingressos anuals que, en alguns casos, es donen en els nou contractes. Aquests van des de salaris en què se’ls reduirà una mica menys del 5%, fins els que poden arribar a perdre el 30% del que estan cobrant ara.

En aquest sentit tenen molt a veure les noves tasques que es desenvoluparan en la nova entitat, que segons ja va explicar el president de l’AREB, Albert Hinojosa, durant la compareixença pública de la setmana passada davant la comissió del Consell General, estan en funció de les necessitats que a partir d’ara tindrà Vall Banc.

L’antiguitat / El fet de signar el contracte amb Vall Banc no significa, segons la resolució de l’AREB del passat 21 d’abril, cap pèrdua d’antiguitat. En l’article 292 de dita resolució diu que «d’acord amb la disposició addicional setena de la Llei 8/2015», el càlcul de l’antiguitat serà a partir de la data d’ingrés a BPA «acreditada» de cada empleat.

BPA conservarà dues oficines / Com ja va informar EL PERIÒDIC fa una setmana, BPA mantindrà dues oficines obertes. Una serà a Prat de la Creu d’Andorra la Vella, i l’altra donarà al carrer de la Unió. La resta seran per a Vall Banc. Les oficines de BPA romandran obertes mentre duri l’activitat d’aquesta entitat i tanqui definitivament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT