PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Mor Sanvicens, músic del conjunt Surti com Surti

Era un dels fundadors del grup que actua arreu del Pirineu

Per EL PERIÒDIC

Francesc Sanvicens amb el conjunt Surti com Surti.
Francesc Sanvicens amb el conjunt Surti com Surti. | RÀDIO SEU
Francesc Sanvicens, membre del conjunt Surti com Surti, va morir ahir als 85 anys, segons va informar Ràdio Seu. Pagès de professió, el Ferrer del Quer havia animat moltes festes i celebracions populars tant dins com fora dels Pirineus, com a acordionista i percussionista del grup alturgellenc.

Sanvicens va néixer el 1931 al Quer Foradat, on va fer de pagès fins que es va jubilar. Des de ben petit havia sentit una especial atracció pel so de l’acordió diatònic, vinculat a les cançons tradicionals del Pirineu que sempre s’han tocat a les festes i balls populars dels pobles. La seva afició a la música va portar-lo a crear, juntament amb Trini Travé i Josep Garcia, el grup Surti com Surti, que durant les darreres dues dècades ha amenitzat tota mena de festes populars i trobades d’acordionistes no només al Pirineu sinó també, de manera periòdica, fora. El grup ha actuat especialment en poblacions de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà i el Solsonès.

Trini Travé, també acordionista del grup, va lamentar la pèrdua de Francesc Sanvicens després que ara fa quatre anys també va morir Josep Garcia Muixí, Jaumet de Tuixent, un dels personatges més emblemàtics de la tradició musical pirinenca contemporània. Tot i això, Travé va expressar la voluntat de mantenir el llegat de Sanvicens i Garcia i continuar amb els altres col·laboradors del conjunt, com ara el pastor i acordionista baganès Ernest Sitges. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT