PUBLICITAT

Porto

El CP Principat supera Estònia en l’estrena a l’Europeu

El ball ‘Spark’ del Grup Xou Juvenil acaba penúltim sobre un total de quinze països

Per El Periòdic

L’equip andorrà fent el ball ‘Spark’ al Centre d’Esports de Matosinhos.
L’equip andorrà fent el ball ‘Spark’ al Centre d’Esports de Matosinhos. | FAP
El divendres passat es va disputar a la ciutat portuguesa de Porto el Campionat d’Europa de xou i precisió 2016 de patinatge artístic sobre rodes, al qual, per primera vegada, hi havia Andorra com a país representat. El grup jufenil del CP Principat d’Andorra va oferir el ball Spark que va ser el catorzè de quinze clubs participants per davant el Rullest d’Estònia en una competició que va aplegar també clubs de Portugal, Israel, Espanya, Itàlia i Alemanya.
 
L’equip andorrà va estar format per Alex Palacios, Júlia Remolins, Jana Palmarola, Maria Solana, Judith Estrada, Berta Riera, Esther Llobet, Anna Palacios, Laia de Pablos i Cèlia Besolí i segons l’entrenadora, Jaira Villanueva, «van executar un bon ball, en el qual van destacar les notes amb altes en expressivitat que van arribar fins el 7». Per a la preparadora, el paper del grup Xou juvenil va ser «tot un èxit» tenint en compte la joventut i que era la primera vegada que prenien part en una competició de primer nivell internacional: «És un grup molt jove que està en fase d’aprenentatge. Han mostrat esperit de superació, esforç i valentia. Estem molt orgullosos de la manera en què han representat Andorra».
 
L’escenari de competició va ser el Centre d’Esports i de Congressos de Matosinhos, on dijous al matí van tenir un primer contacte d’un quart d’hora amb la pista de ball. «Les primeres sensacions van ser de nerviosisme perquè el parquet relliscava més del compte», va admetre Villanueva. Aquesta, però, va ser la sensació de tots els equips i l’organització va decidir treballar per fer-lo més ferm. Divendres, després de la sessió de perruqueria i maquillatge, va arribar el moment esperat. «Van saber gestionar els nervis i la tensió per poder gaudir a la pista», va assegurar una Villanueva que convida els seus alumnes a «seguir treballant perquè aquest somni que acaba de començar porti l’esport del nostre país al lloc on mereix».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT