PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aigües del Pirineu reclama les conclusions de la contaminació

L’empresa ratifica el cessament definitiu de la seva activitat

Per EL PERIÒDIC

La planta embotelladora d’Aigua d’Arinsal.
La planta embotelladora d’Aigua d’Arinsal. | TONY LARA
Aigües del Pirineu ha trencat el silenci i reclama «la investigació a fons anunciada pel Govern d’Andorra, amb conclusions definitives clares i contrastades, verificades sobre el terreny, sobre l’origen i les causes, que a hores d’ara encara no tenim».  L’empresa va emetre ahir un comunicat en què «lamenta profundament i demana disculpes a les persones afectades pel brot de gastroenteritis pel consum d’aigua amb fonts i envasos d’EDEN Espanya», una nota en què aprofita per exigir la investigació i les conclusions sobre la contaminació del brollador d’Arinsal.
 
L’empresa embotelladora d’aigua mineral recorda que, des que va iniciar l’activitat fa tres anys, quan va reprendre el funcionament de la planta d’Arinsal, «hem passat favorablement totes les inspeccions periòdiques del Ministeri de Salut» i recorda que l’última inspecció aprovada va ser el passat 29 de març.
 
A més, Aigües del Pirineu explica que «abans que Font d’Arinsal iniciés l’embotellament dels envasos d’Eden España, aquesta empresa va exigir superar l’auditoria de qualitat del prestigiós laboratori NSF International, una de les organitzacions de certificació independent més respectada a la indústria alimentària, obtenint-ne la conformitat l’1 d’abril del 2016».
 
L’empresa, a més, ha confirmat que Eden España va rebre els lots de Font d’Arinsal «amb totes les analítiques realitzades en conformitat amb la normativa espanyola que certifiquen que el producte és apte per a la distribució i el consum».
 
Amb tot, Aigües del Pirineu entén que «la salut de les persones està per sobre de qualsevol altra consideració» –l’aigua contaminada va afectar més de 4.000 persones a Catalunya– i, per tant, «amb tristesa acatem la decisió del Govern d’Andorra tancant el nostre manantial, el que comporta el cessament definitiu de la nostra activitat envasadora, l’acomiadament laboral de 10 famílies i la ruïna econòmica i financera de la nostra empresa». 
 
Des de la companyia també s’insisteix que «en tot moment, el personal i l’empresa ha estat a disposició de les autoritats i dels funcionaris del Ministeri de Salut per facilitar la informació requerida» i afegeix que «seguirem col·laborant en tot allò que sigui necessari per aclarir l’origen i les causes de la contaminació detectada». Aigües del Pirineu SL lamenta que els fets hagin repercutir en la imatge d’Arinsal i Andorra. 
 
D’altra banda, el Col·lectiu Ronda, que s’encarrega de la reclamació col·lectiva contra Eden España com a responsable solidari del brot de gastroenteritis, que la suma que es demanarà ascendeix ja a uns 135.000 euros, ja que cada persona afectada exigirà 150 euros per dia de baixa laboral. La mitjana de dies de baixa ha estat de tres dies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT