PUBLICITAT

Sort

4 ajuntaments qüestionen la gestió dels boscos

Sort, Soriguera, Rialp i Baix Pallars creuen que hi ha hagut males pràctiques

Per EL PERIÒDIC

Treballs al bosc de Tolzó.
Treballs al bosc de Tolzó. | ACN
Els ajuntaments de Sort, Soriguera, Rialp i Baix Pallars han fet arribar a la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, el seu descontentament amb la política forestal del Departament pel que fa als boscos patrimonials propietat de la Generalitat. Unes males pràctiques comeses l’any passat a la forest de Tolzó (Escós) han desencadenat la queixa, segons ha informat l’ACN. Es van tallar tres hectàrees tot deixant els residus forestals al costat de la pista, amb el consegüent risc d’incendis que aquest fet representa. Es va obrir una pista forestal nova i no es va demanar permís d’obra a l’ajuntament corresponent.
 
Els consistoris sol·liciten participar en la gestió d’aquests espais i reclamen que les actuacions d’explotació compleixin tots els tràmits administratius i legals als quals estiguin obligats. En el document hi exposen que veuen «amb creixent preocupació» com «diferents exemples d’aprofitaments en els boscos patrimonials de la Generalitat s’han programat i executat de manera poc transparent». Els alcaldes argumenten que algunes de les actuacions a boscos patrimonials «no s’han fet de manera més correcta possible».
 
Els ajuntaments demanen que se’ls tingui informats de les actuacions sobre les forests dels municipis que representen i creuen que la participació dels ens locals hauria de ser constant, des del moment inicial en què es plantegi l’aprofitament fins al final de la seva execució. També proposen que des del Departament d’Agricultura es prenguin les mesures necessàries perquè les propostes d’aprofitaments que s’hagin de fer en tots els boscos de titularitat pública siguin presentades per al seu coneixement i discussió prèvia als ajuntaments on hagi de fer-se.
 
Una altra petició dels alcaldes és que es compleixin tots aquells tràmits als quals estiguin obligats, independentment que hagin de sol·licitar-se dins de la mateixa administració de la Generalitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT