Teixidó puja al tercer caixó del podi a la Transvulcania

El corredor andorrà s’aclimata a la forta calor i a un traçat que no li agrada

Per EL PERIÒDIC

Teixidó és entrevistat per l’speaker’ abans de començar la prova.
Teixidó és entrevistat per l’speaker’ abans de començar la prova. | Transvulcania
La Copa del Món de curses verticals va iniciar-se ahir a les illes Canàries amb la Transvulcania. Ferran Teixidó comença amb bon peu, aconseguint la mateixa posició que va assolir la temporda passada a la general de l’especialitat, pujant al podi en el tercer lloc.

A la prèvia el corredor andorrà ja va indicar que es trobava en bones condicions físiques per obtenir un bon resultat, i uns punts importants de cara a final de curs. A pesar de ser una cursa amb un recorregut amb unes característiques que no li agraden, va aconseguir aclimatar-se, així com a la forta calor que es produïa a l’illa de La Palma tot i que la prova es desenvolupava per la tarda.Va completar el recorregut de 7,6 quilòmetres i 1.203 metres de desnivell amb un registre de 50.51 minuts. La victòria va ser per al corredor que es presentava a l’illa canària com a principal favorit. Es van complir els pronòstics i el triomf va ser per al colombià Saúl Pàdua, que va completar la distància amb un crono de 48.43. La segona posició va ocupar-la el txec Ondrej Fejfar amb 49.23. En categoria femenina va imposar-se la britànica Emily Collinge amb un temps de 57.56. Van pujar també al podi la francesa Christel Dewalle (59.56) i l’espanyola Vanesa Ortega (1.03.15).