PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Membres de la comunitat educativa reflexionaran sobre l’escriptura

L’objectiu és analitzar la participació dels diferents actors que formen part de l’entorn dels centres

Per EL PERIÒDIC

Una aula de l’escola andorrana de Santa Coloma.
Una aula de l’escola andorrana de Santa Coloma. | EL PERIÒDIC
La Seu d’Urgell acollirà la setmana que ve, concretament entre el 12 i el 14 de maig, un congrés titulat Educació i Entorn i que s’adreça no només al professorat sinó també a pares i responsables de biblioteques, entre altres. El tema central serà l’escriptura com a eina de construcció de coneixement o aprenentatge i hi ha previstes un seguit d’activitats.
 
El congrés s’adreça a professorat de primària, secundària i universitats, formadors, estudiants universitaris, responsables de biblioteques, i associacions de pares i mares, entre d’altres.
 
Durant els tres dies es duran a terme un seguit d’activitats sobre el paper de l’escriptura com a eina de construcció de coneixement o d’aprenentatge; i es proposaran formes per millorar la competència d’escriptura per tal d’augmentar el rendiment acadèmic dels alumnes. D’altra banda, es vol reconèixer l’escriptura com a una eina transversal per a la millora del rendiment a totes les àrees del coneixement; així com fomentar l’hàbit i el plaer de l’escriptura.
 
L’objectiu del Congrés Educació i Entorn és analitzar la participació dels diferents actors que formen part de l’entorn dels centres i de l’alumnat i que poden incidir de forma positiva en l’èxit educatiu. És a dir, l’èxit educatiu no només depèn de l’alumnat i dels docents, sinó també de l’entorn que incideix en l’alumnat com són la família, les entitats de barri, les associacions culturals, entre d’altres, segons assenyalen des de l’organització.
 
Dijous que ve tindrà lloc la inauguració a càrrec de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; el ministre d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, Eric Jover; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro. Durant la inauguració l’escriptor Vicenç Villatoro pronunciarà la conferència La literatura i la vida, informa l’ANA.
 
Diferents activitats / Durant el mes de maig, els centres educatius del Pirineu-Aran i Andorra, han viscut el Congrés participant en diferents activitats impulsades per l’Associació del llibre del  Pirineu i els Serveis Educatius de l’Alt Urgell-Cerdanya, en què hi han participat més de 2.500 alumnes del territori. Els nens i nenes dels centres de primària de l’Alt Urgell han participat en el concurs Imatges que parlen amb l’objectiu de valorar la riquesa del seu vocabulari. Els alumnes dels centres de secundària de l’Alt Urgell han realitzat un concurs de dictats en quatre llengües: català, castellà, anglès i francès. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT