PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes reduirà un 30% les rendes dels despatxos de la torre de Caldea

Els llogaters es queixen de les filtracions d’aigua de l’equipament

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany celebrada ahir.
Un moment de la sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany celebrada ahir. | ANA/B.N.
El Comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir a la sessió del Consell de Comú la proposta de reducció d’un 30% de les rendes dels despatxos de la torre de Caldea a partir d’aquest 1 de juny i fins que no s’hagi procedit a la reparació. Malgrat que a partir d’aquest abril només s’havia d’aplicar una reducció del 10%, la cònsol major escaldenca, Trini Marín, va explicar que des del comú s’ha decidit augmentar la reducció fins a un 30% després de les diverses queixes manifestades pels llogaters a causa de les filtracions d’aigua que pateix actualment aquest equipament.

Davant d’aquesta decisió, des de la minoria es va argumentar que amb aquesta reducció «no es dóna cap resposta» al problema i ses va demanar que s’efectuïn les obres de manteniment «per molt cares que siguin». D’aquesta manera, responent a Marín –que va manifestar que enguany no es podran fer aquests treballs que ronden els 3,5 milions d’euros– per qüestions pressupostàries, el conseller liberal, Marc Magallon, va recordar que «ja sabem que estem davant d’un import elevat però aquestes filtracions creixen de forma exponencial amb el pas del temps».

D’altra banda, un dels punts que va suscitar més debat va ser la proposta de ratificació dels acords adoptats per la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu durant la darrera sessió. En aquest sentit, tot i celebrar que «després de quatre anys i quatre mesos és el primer cop que he rebut els documents després d’una sessió de la comissió», la consellera del PS, Cèlia Vendrell, que hi va votar en contra, va lamentat que «tot i que s’han fet accions puntuals, no s’està apostant de forma decidida per culminar una estratègia de gestió de la vall». De forma similar, Magallón va valorar el fet que s’hagi fet un esforç pressupostari per augmentar de 20.000 a 25.000 euros la inversió anual per part dels comuns, però va recalcar que «no deixem de parlar de xifres irrisòries». Responent a la minoria, Marín va assegurar que durant aquests quatre anys «s’ha fet molta feina» i ho va exemplificar amb la instal·lació del nou ecocomptador, així com la contractació d’un segon treballador per al punt d’informació de la Vall del Madriu.

El Consell de Comú també va servir per detallar l’estat d’execució del pressupost durant el primer trimestre. En aquest sentit, la consellera de Finances, Núria Gómez, que va precisar que s’ha tancat el període amb xifres positives, va detallar que els ingressos s’han liquidat en un 32% amb un augment del 2% respecte a l’exercici anterior. Bona part d’aquest augment, uns 200.000 euros aproximadament, en gran part s’ha aconseguit gràcies a l’increment de la facturació per l’impost d’establiment de negocis i la millora dels ingressos en aparcaments. Pel que fa a l’endeutament, que se situa en 25 milions d’euros, s’estableix en un 59% del límit legal establert.

Finalment, altres punts que es van aprovar per assentiment van ser la proposta d’adjudicació dels treballs de reforma i embelliment de diversos trams de voravies per un import de 179.419.18 euros, així com l’arrendament d’una part del terreny conegut per Camp del Serrat, situat a la partida d’Engolasters, propietat dels germans Vergés Riu, per destinar-la a aparcament públic de vehicles. En aquest sentit, el cònsol menor, Marc Calvet ha explicat que l’aparcament seguirà sent gratuït i mantindrà el mateix nombre de places, però sí que es realitzarà una tasca d’adequació de la vegetació que hi ha al voltant. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT