PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Donar una alegria contra el Laboral Kutxa

El MoraBanc espera sorprende a un Baskònia que després d’Andorra anirà a Berlin a jugar la ‘final four’

Per JOAN JOSEP BLASCO

Luka Bogdanovic encara cistella en el partit davant el Bilbao Basket.
Luka Bogdanovic encara cistella en el partit davant el Bilbao Basket. | Tony Lara
Situació calcada a la de la temporada passada. El BC MoraBanc Andorra s’enfronta a l’equip de la lliga ACB just abans que aquest disputi la final a quatre de l’Eurolliga. I com va succeir en aquella ocasió, tractarà d’aprofitar la l’avinentesa si aquest està distret pensant més en la competició continental que no pas en la domèstica. Diumenge visita el poliesportiu d’Andorra el Laboral Kutxa Baskònia (12.30 hores).
 
La campanya passada el rival va ser el Reial Madrid, a la capital d’Espanya, i els del Principat van estar ben a prop de donar la sorpresa i aconseguir una victòria de prestigi. Tot i així, per la qualitat dels vitorians, les espases andorranes estaran en alt per no caure en errors sense sentit per la situació. «Pensaran en final four, però tenen moltes capacitats i molt bons jugadors. El seu ritme segur que no baixarà i estaran al 100%», assegura Luka Bogdanovic. El serbi té clar que volen repetir la bona imatge de fa una setmana davant el Fiatc Joventut i estar atents al que succeeix a la pista: «Si hi ha un moment que tinguin baixa la concentració l’hem d’aprofitar». Precisament, la victòria davant els verd-i-negres i la posició en la que es troben a la classificació fa que actualment sigui «un moment on no tenim cap tipus de pressió i estem més relaxats».
 
El Laboral Kutxa es troba en un estat de forma espectacular, sobretot ofensivament parlant, ja que en els últims 7 partits ha estat capaç d’anotar més de cent punts. Una xifra esfereïdora. «Juguem davant d’un gran rival, que jugarà la final four i això ja parla de la seva entitat i el seu estat de forma», remarca l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya, que subratlla que es tracta d’un conjunt «amb molts arguments, molta qualitat en posicions importants, amb una convicció amb les coses que fan tremenda i estan en un moment de forma esplèndid», que compta amb «un joc col·lectiu important. Els jugadors tenen clar el seu rols». Tothom està sobre avís de qui hi haurà al davant per si està despistat. A més, la capitat anotadora mostrada les últimes setmanes suposarà «una prova de foc per a la nostra defensa».
 
Darius Adams, el màxim anotador de la Lliga Endesa, i Mike James formen un tàndem més que temible en la direcció de joc, per tot el que generen, i el llançament. «És una parella bastant indefensable perquè anoten de situacions de fora de sistemes. Si juguen a camp obert són els millors d’Europa i després tenen un gran domini de la pilota», exposa el tècnic, que ha treballat amb el grup durant la setmana per no centrar-se únicament amb certs noms, com el del grec Ioannis Boroussis, el jugador més valorat de la competició. 
 
L’única baixa amb la que es troba Peñarroya és la del lesionat Víctor Sada. El MoraBanc es troba en terra de ningú, tant de cara als play-off com al descens. La victòria davant els badalonins ha de servir per mancar el camí fins al final de curs: «A nivell classificatori tan per dalt com per baix no hi ha cap opció, és molt remota la de poder assolir posicions de play-off, però l’equip després de treure’s les derrotes i trobar-se amb el bon joc, aquest és un gran partit per continuar en aquesta línia».
PUBLICITAT
PUBLICITAT