PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Carles Ruiz deixa l’Enfaf

La seva marxa també significarà que abandoni la banqueta de la selecció absoluta

Per JOAN JOSEP BLASCO

Joan carles Ruiz, en un entrenament.
Joan carles Ruiz, en un entrenament. | Tony Lara
Fi a un cicle de sis anys. Joan Carles Ruiz decideix per raons personals acabar la seva etapa a l’Enfaf Crèdit Andorrà, el que amb tota probabilitat també significarà el seu adéu al capdavant de la selecció absoluta femenina. Dissabte viurà l’últim partit a la banqueta.
 
El tècnic és un dels impulsors del futbol femení nacional. I ha pres la decisió perquè «necessito aturar-me», com admet. «Són sis temporades les que porto al capdavant de l’equip i estic cansat pel fet d’anar a jugar fora molts caps de setmana, i més amb els horaris que ens posen». Són només raons personals les que l’han fet decidir, ja que «no em guanyo la vida sent entrenador de futbol». Prioritza altres temes. La seva marxa a final de temporada significarà també, si no hi ha sorpreses, un final d’etapa a la selecció, perquè la Federació Andorrana de Futbol prefereix que l’ocupant de la banqueta de l’Enfaf també es faci càrrec de la del combinat nacional.
 
Al llarg dels sis anys ha vist l’evolució que s’ha viscut. «Des de que vaig arribar el futbol femení ha progressat molt, però encara ho podria haver fet més», admet Ruiz, remarcant que tant l’Enfaf com la selecció «ha millorat moltíssim. La progressió és molt bona. L’únic però és que cada cop és més jove. S’ha treballat molt bé des de baix i l’actual plantilla és la millor tècnicament que hi ha hagut». Ha pogut veure la creació de la selecció i ser-ne el primer entrenador, aconseguint la fita d’assolir les primeres victòries. Va ser el torneig de desenvolupament de la UEFA que es va disputar a Gibraltar, on va superar a les amfitriones i la selecció d’Algarve, perdent amb Luxemburg. També va viure el debut en competició oficial, a la fase de classificació de l’Eurocopa. No van poder guanyar cap matx, caient davant Malta, les illes Fèroe i Geòrgia. 
 
El treball realitzat des de la FAF per treure l’estigma que el futbol és cosa de nois ja queda enrera. «És tot un èxit que tant la federació com els clubs del país hagin apostat pel futbol femení. Cada cop hi ha més nenes jugant i en un futur segur que aquesta xifra serà encara superior», assenyala.
Diumenge l’Enfaf va perdre per 3-1 al camp del CF Barceloneta. Llobet posava per davant a les locals al minut 3 i Samantha feia l’empat al 21. Gurrea a la segona part (49’ i 71’) sentenciava. Les andorranes són dotzenes amb 30 punts i fa cinc jornades que no guanyen. Aquest dissabte, al Centre d’entrenaments de la FAF, serà el darrer partit de Ruiz, en el duel amb el CE Sabadell B. Deixa el conjunt salvat i consolidat a la categoria. En sis anys ha sumat dos ascensos i un descens, i s’ha adjudicat una Copa Promoció i una com a campió de Lliga.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT