PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Shermadini, vital

El pivot georgià encapçala estadísiques de la Lliga Endesa, ocupant el quart lloc al rànquing de valoració

Per JOAN JOSEP BLASCO

Shermadini i Bourousis, dos jugadors que encapçalen la classificació de valoració de l’ACB, es van enfrontar diumenge.
Shermadini i Bourousis, dos jugadors que encapçalen la classificació de valoració de l’ACB, es van enfrontar diumenge. | Tony Lara
El pròxim projecte del BC MoraBanc Andorra està cridat a comptar amb Georgi Shermadini. El rendiment mostrat pel pivot georgià, no només les últimes jornades, fa que des del el club se’l vulgui renovar, ja que finalitza contracte aquest estiu. D’ofertes segur que no li faltaran abans d’arribar a l’estiu. Estava cridat a ser un jugador important a l’equip i no està defraudant.
 
Als últims enfrontaments està acumulant xifres meritòries. A la jornada 31 no va tornar a ser MVP per segona setmana consecutiva perquè el MoraBanc va perdre davant el Laboral Kutxa Baskònia. Marko Popovic, amb una valoració de 30, li va prendre el premi perquè el Montakit Fuenlabrada sí que va vèncer. Si hagués guanyat, hagués repetit al lloc més alt del podi, amb els seus 38 de valoració, amb 27 punts, onze rebots i dos taps. Ningú va poder arribar als seus dígits. Aquests números superaren els d’una setmana abans, en la victòria sobre el Fiatc Joventut, amb un 36 de valoració. Als tres últims partits ha sumat 74 punts, 24 rebots i 108 de valoració. En aquests dos enfrontaments, més el del de l’Herbalife Gran Canària, el que va aportar en pista fa que el conjunt andorrà hagi tingut un parcial de +33 mentre estava en pista, i quan no hi ha estat va ser de -23, el que és força significatiu. A més té un 79% d’encert quan llença des de la zona.L’únic inconvinent és que d’aquests partits només s’ha pogut sumar un triomf, davant els verd-i-negres.
 
És tal l’evolució de Shermadini que es troba en la quarta posició del rànquing ACB en quan a valoració, amb 17,9 de mitjana. Només el superen Ioannis Bourousis (Baskònia) amb 19,1, Dejan Musli (ICL Manresa) amb 18,8 i Ante Tomic (FC Barcelona Lassa) amb 17,9. En el capítol d’anotació, es troba a l’onzena plaça de tots els jugadors que disputen la Lliga Endesa, amb 13,4 punts per matx, igualat amb Jaycee Carroll (Reial Madrid), Musli i Nacho Martín (Movistar Estudiantes). Qui més veu cistella és Darius Adams (Baskònia) amb 16,8. El MoraBanc ja el va patir diumenge al base nord-americà, que va sumar 25 punts. En l’apartat de rebots també es troba entre els destacats. És el setè que més pilotes atrapa sota la cistella, amb sis per enfrontament. Musli i Tomic (7,47) en són els líders.
En taps el georgià  és el vuitè, amb 0,74, igualat amb Nemanja Radovic (UCAM Múrcia), en una estadística que encapçala Danny Agbelese (RETAbet.es GBC) amb 0,95. En un apartat espectacular com són les esmaixades és segon amb 1,35 per matx, només superart per Ondrej Balvin (Balonseto Sevilla) amb 2,26. El que aporta en el joc del MoraBanc fa que sigui sovint objecte de faltes personals. De fet, és el quart de tota la categoria que més en rep. Un total de 4,65 per partit, el que el fa anar força sovint a la línea de tirs lliures. És el segon que més hi va, amb un promig de 3,94 vegades.
 
D’altra banda, ahir es va presentar el llibre ‘El joc que estimem, 13 relats d’amor al bàsquet’, que té finalitats solidàries. Els beneficis seran per a Unicef Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT