PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La baixa fiscalitat del país atrau als xinesos

Els darrers afers no han minvat la confiança dels empresaris forans

Per ESTEFANIA GRACIA

Un grup de xinesos passeja per la parròquia d’Escaldes-Engordany.
Un grup de xinesos passeja per la parròquia d’Escaldes-Engordany. | TONY LARA
La cultura i natura del país, les compres i la «baixa fiscalitat» són les tres característiques que segons l’empresari xinès, Hou de Qian, més atreuen actualment als turistes asiàtics. «Andorra disposa d’aquests sectors i si es treballa en les relacions entre els dos països es pot ampliar el mercat turístic i empresari». Aquestes declaracions van tenir lloc ahir durant la conferència que de Qian va realitzar al Golden Tulip Andorra Fènix Hotel.
 
De Qian va assegurar que les darreres informacions sorgides sobre la fiscalitat andorrana –com el cas BPA– «no han afectat ni minvat» la confiança que tenen els xinesos en el sistema financer del Principat. Així, el conferenciant va destacar que els empresaris xinesos estan interessats en fer negocis a Andorra perquè aquí «us moveu com si fóssiu europeus però amb una fiscalitat més baixa». 
Per treballar en les relacions, el proper vuit d’octubre vindrà el viceministre de Cultura de la Xina a Andorra per presentar davant del Govern i els responsables de Cultura i Turisme del país el projecte Across Golden Bridge. Una incitativa que pretén unir la Xina amb altres països forans a nivell turístic i cultural. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va agrair l’interès dels empresaris xinesos en afermar relacions i va destacar que aquest fet «ens honora». «Jo crec que la suma de tots els esforços fets durant els darrers anys a propiciat que la Xina vulgui establir més contactes amb Andorra». 

Millores en l’aeroport / L’empresari Hou de Qian va assegurar ahir que cal reforçar les connexions de transport entre la Xina i el Principat per portar «més inversors al país» i «afermar les relacions». Una opció seria «fer una línia directa entre el país asiàtic i l’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell». Malgrat la voluntat de potenciar l’aeroport, de Qian és conscient que les instal·lacions aèries són petites i que no hi ha una gran afluència de vols. Per aquest fet, el doctor considera que cal fer millores, «les obres no tindrien un cost molt elevat i crec que és important mostrar que les instal·lacions tenen moviment, això ajudaria a negociar amb la Xina». 
 
El ministre de Turisme, Francesc Camp, va matisar que utilitzar l’aeroport de la Seu seria «un element addicional», sense arribar a ser una «barrera» en cas que no es consolidi la línia directa entre la Xina i Andorra. «En els darrers anys han vingut molts russos al país i no hi havia l’aeroport, aquest fet no ens ha afectat, perquè quan venen de molt lluny ja agafen vols directes a Barcelona i després es desplacen fins a Andorra». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT