PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

De Qian veu possible assolir 20.000 turistes asiàtics a l’any

El 7% dels xinesos escullen un país europeu com a destinació de viatge

Per ESTEFANIA GRACIA

Conferència del Dr. Hou de Qian, ahir.
Conferència del Dr. Hou de Qian, ahir. | GOLDEN TULIP
L’empresari xinès, Hou de Qian, va oferir ahir una conferencia per mostrar les característiques del turisme xinès i explicar quines són les avantatges que pot tenir Andorra a l’hora d’atraure aquest tipus de mercat. L’objectiu és que vinguin ciutadans amb un perfil de classe mitjana/alta, un turista que segons el ministre de Turisme, Francesc Camp, «pot anar molt bé per Andorra». 
 
De Qian va destacar que actualment surten de la Xina uns 120 milions de turistes a l’any, i només un 7% viatja a Europa. D’aquests, uns 400.000 van a Barcelona. El propòsit és «afermar relacions amb Andorra i desplaçar 20.000 d’aquest de turistes» que visiten la ciutat catalana fins al Principat, «perquè hi passin com a mínim una nit, així podrem situar el país com una destinació per als xinesos». «Si no ho aconseguim, significarà que no em treballat bé», va puntualitzar de Qian.
 
Camp va matisar que durant els darrers anys 4.000 xinesos visiten anualment el Principat, tot i que ho fan per voluntat pròpia «i no per l’acció que puguem fem nosaltres, que a hores d’ara és molt minsa i aporta poc». «Però jo crec que si fem més feina i esforços, en els propers anys podem arribar a dades més grans». Pel que fa a la dada de 20.000 turistes xinesos, Camp va assegurar que estaria «més que content i satisfet si es pogués arribar a xifres de desenes de miler».
 
El ministre veu el mercat xinés com un sector molt potent que cal captar i amb qui és necessari establir relacions. «Durant els darrers dos anys hem fet contactes i hem arribat a fer algun contracte turístic, però és molt difícil que et facin cas, perquè hi ha molta competència i Andorra és un país petit». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT