PUBLICITAT

Vall Banc inicia l'activitat amb normalitat

Els primers clients que s'han acostat han explicat que sobretot avui han acudit al banc per informar-se i per conèixer de primera mà quines operacions es poden efectuar

Un home entra a l'oficina de Vall Banc a Escaldes, aquest matí.
Un home entra a l'oficina de Vall Banc a Escaldes, aquest matí. | TONY LARA
Vall Banc, la nova entitat nascuda després de la crisi de Banca Privada d'Andorra (BPA), ha obert portes avui a les 9 del matí amb "normalitat", segons ha destacat el president provisional de l'entitat, César Goyache , poc després de la posada en marxa.

Sense cues de clients, la nova entitat ha obert aquest matí en el seu primer dia d'activitat i els primers clients que s'han acostat han explicat que sobretot avui han acudit al banc per informar-se i per conèixer de primera mà quines operacions es poden efectuar durant els primers dies de funcionament.

Encara que determinats moviments, com disposar dels títols i fons, no es podran efectuar fins d'aquí a dues o tres setmanes, els usuaris han mostrat tranquil·litat i resignació, 14 mesos després que esclatés el cas BPA.

Per la seva banda, el president provisional de l'entitat, César Goyache, que ha volgut mostrar el seu suport als clients i empleats de l'empresa, ha destacat que la posada en marxa s'ha dut a terme amb absoluta "normalitat" en totes les oficines .

A efectes pràctics, els clients, durant el primer mes, podran retirar un màxim del 15% del total dels dipòsits o un màxim de 25.000 euros.
Durant el segon, tercer i quart mes es podrà treure el 10% del total dels dipòsits, mentre que en el cinquè tornarà a ser el 15% i en el sisè, el 20%.
En sis mesos es podrà haver tret un total del 80% del capital i a partir del setè mes ja no hi haurà limitacions.

La incògnita se centra ara en la reacció que tinguin els antics clients de BPA i que han estat traspassats a Vall Banc, i si retiraran de manera progressiva els seus fons o optaran per mantenir-los en la nova entitat.

Vall Banc disposa des d'avui de quatre oficines a Andorra. La seu principal està situada a l'avinguda Carlemany, al centre d'Escaldes-Engordany, i se suma a les sucursals de les parròquies d'Andorra la Vella i la Massana, i una altra al Pas de la Casa.

El banc, a més, en la nova etapa incorpora 140 treballadors de BPA, mentre que una vintena es mantindran en BPA ja que encara hi ha mil milions d'euros de comptes que no han estat traspassats a Vall Banc després de ser considerats sospitosos de possible blanqueig de capitals .
En paral·lel, des de Vall Banc s'espera que el proper mes de juny JC Flowers, el fons que ha comprat l'entitat andorrana després d'un procés de subhasta públic, ja gestioni Vall Banc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT