PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els clients de Vall Banc retiren prop d’un milió d’euros el primer dia

Goyache assegura que s’han obert comptes nous i s’han fet ingressos per valor de 100.000 €

Per ESTEFANIA GRACIA

Un client entra a la seu principal de Vall Banc, ahir.
Un client entra a la seu principal de Vall Banc, ahir. | TONY LARA
Durant el primer dia operatiu de Vall Banc els clients han retirat poc menys d’un milió d’euros. Així ho va confirmar ahir el conseller delegat de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), César Goyache. Qui també va destacar que aquesta xifra és «poc significativa, l’import és lleugerament superior al que s’ha tret de mitjana habitual en els darrers mesos, per tant, ha estat una retirada de fons absolutament normal». 
 
El conseller delegat va assegurar que tot i no disposar del nombre exacte, «s’han obert nous comptes en les quatre oficines de l’entitat», situades a Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, la Massana i el Pas de la Casa. Goyache va matisar que no «m’han informat de cap client que hagi vingut a tancar un compte, també crec que si hi hagués hagut un nombre clar m’ho haurien comunicat». Pel que fa a la xifra d’ingressos que es van fer durant el dia d’ahir, el conseller delegat va assegurar que aquesta és «pròxima als 100.000 euros». 
En total, es van atendre més de 300 persones en les diferents seus de l’entitat. Els clients «han vingut a fer transaccions normals, de fet, més de la meitat dels clients han vingut a informar-se i a veure les seves posicions», va destacar Goyache. 
 
Reducció del 20 al 15% / De la nit al dia, Vall Banc va reduir ahir el percentatge de diners que es podia treure dels comptes corrents del 20 al 15%. Segons el conseller delegat, el canvi «ha estat degut a un error en la publicació». «Quan es va fer la darrera traducció al català per publicar-ho es va treballar sobre una versió anterior on hi havia algunes xifres que estaven malament». 
Així, des de l’obertura, els clients poden treure fins a un 15% dels seus diners (del compte corrent) amb un màxim de 25.000 euros al mes. Mentre que fins a finals de mes -principis de juny, els clients no podran treure els seus estalvis garantits. Però un cop el banc comenci a operar amb valors, els clients podran treure la totalitat d’aquests estalvis. 
 
Aprovació de l’inaf / Goyache va destacar que hi ha hagut converses amb l’INAF i «la nostra previsió és que al llarg del mes de lluny s’aconsegueixi l’aprovació de l’operació». D’altra banda, l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) va anunciar ahir la incorporació de Vall Banc SAU. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT