PUBLICITAT

Jorge Lorenzo porta a la capital la World Champions Collection

El museu acollirà la col·lecció del pilot mallorquí de material de campions del món del motor

Lorenzo, amb alguns cascs i granotes de la col·lecció.
Lorenzo, amb alguns cascs i granotes de la col·lecció. | Tony Lara
Tots els aficionats al motor tindran una cita ineludible quan visitin Andorra la Vella. O potser venir al país és una excusa per veure la Wolrd Champions Collection, una instal·lació que comptarà amb diferents tipus d’espais, del qual el més important serà el museu amb la col·lecció particular de Jorge Lorenzo de cascs i granotes de bona part dels campions del món de motociclisme i la Fórmula 1. En total seran més d’un centenar d’objectes.
 
Fa quatre anys, l’actual líder de MotoGP i tres vegades campió mundial de la màxima categoria, va començar a intercanviar material amb altres grans pilots, tant sobre dues rodes com en quatre. I ja no va tenir frenada. «Comences i ja no pots parar», assegura el mallorquí. Aquest espai multifuncional, que es troba al carrer Doctor Molines 38 i que es planteja que es pugui obrir la primera quinzena de juliol, consta de dues plantes i té 400 metres quadrats. La de dalt és pròpiament la del museu, la de sota tindrà una part de restauració, botiga i simuladors de MotoGP i F1. A més en horari nocturn també serà bar. «Vol ser una col·lecció d’experiències vinculades al món del motor», assenyala Xavi Ledesma, director del projecte.
 
Hi va haver converses per portar la iniciativa a Barcelona o Palma de Mallorca, però l’aposta de la capital del Principat va ser superior. «És la línia que volem portar, que Andorra la Vella sigui un punt d’atracció encara més important», afirma Conxita Marsol, cònsol major. Lorenzo espera que hi sigui de forma permanent. S’hi podran veure 27 peces dels 32 campions de la història de la F1 i de 16 dels 26 de MotoGP, la meitat els ha intercanviat i la resta els ha comprat. «Crec que ho haig de compartir amb tots els aficionats al motor. A Andorra hi ha un gran peregrinatge d’aficionats al motor d’Espanya, França i Europa. En pocs llocs hi ha tanta passió com a Andorra», indica Lorenzo. Es pot veure material de Jim Clark, Gilles Villeneuve, Michael Schumacher, Eddie Lawson, Wayne Rayney i dels seus actuals rivals, Marc Màrquez i Valentino Rossi. L’objecte que  considera més important és un casc d’Ayrton Senna.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT