PUBLICITAT

Andorra la Vella

Torres afirma que la proposta de l’heliport a Encamp serà l’última

El ministre apunta que si no tira endavant voldrà dir que el poble no vol aquesta instal·lació / El Govern encara no es posicionarà de manera ferma fins que no tingui tots els informes

Per L.RAVENTÓS / E. GRACIA

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ahir durant la compareixença davant la comissió.
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ahir durant la compareixença davant la comissió. | TONY LARA
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va afirmar ahir que el terreny d’Encamp proper a FEDA és «l’últim pla que té el Govern» per a la construcció de l’heliport nacional. Torres va assegurar que «si aquesta proposta d’ubicació no prospera difícilment pot prosperar a un altre indret» ja que, al seu entendre, aquest terreny reuneix les característiques idònies. «Si realment aquesta ubicació en què hi veiem tants punts a favor i que no hi ha afectació per a les persones perquè no hi ha gent que hi resideixi, no pot prosperar és que la voluntat de tot el poble és que no hi hagi l’heliport», va apuntar.

El ministre va recalcar que el projecte està en una fase «gairebé embrionària» i que encara no disposen de tots els informes necessaris «com per posicionar-nos de manera ferma». Malgrat això, es va mostrar confiat en la viabilitat del terreny ja que «sembla que no hi haurà afectacions urbanístiques». 

Amb tot, també va reconèixer que des que es va donar a conèixer aquest darrer emplaçament, l’Executiu ha rebut diverses ofertes de particulars privats «disposats a seure amb el Govern per oferir-nos algun terreny on ubicar la infraestructura». I va afegir que «podrien ser llocs interessants».

El ministre va manifestar que «per nosaltres és un projecte necessari» i va anunciar que «abans que acabi l’any s’ha de dir sí o no al projecte d’Encamp». Així, un cop tinguin a la seva disposició els informes, el Govern farà la demanda formal al Comú d’Encamp per tal que es pugui cedir el terreny de manera gratuïta.

Pel que fa als terminis, segons va indicar Torres, l’heliport podria estar enllestit de cara l’any vinent en cas que tots els estudis que s’estan realitzant permetin tirar endavant la infraestructura ja que, tal com va recordar,  hi ha una partida pressupostada d’un milió d’euros per enguany i una altra d’1,5 milions per al 2017.Jordi Torres va matisar que «no puc parlar de terminis perquè hi ha un pla parcial o un pla espacial a fer a la zona i això sí que pot frenar una mica» però va comentar que «si tot pogués anar bé estaria fet l’any que ve».

El titular de la cartera d’Ordenament Territorial també va dir que en cas positiu i a diferència del procés que es va seguir amb l’estació nacional d’autobusos, amb l’heliport es durà a terme un concurs d’idees amb la col·laboració del col·legi d’arquitectes «ja que es tracta d’un projecte nou». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT