PUBLICITAT

Andorra la Vella

Contenció en el pressupost per organitzar els Jocs

S’avancen dos anys i es podran aprofitar les actuals instal·lacions per acollir tot el programa esportiu

Per JOAN JOSEP BLASCO

La delegació andorrana, als Jocs dels PEtits Estats d'Europa.
La delegació andorrana, als Jocs dels PEtits Estats d'Europa. | COA
A l’assemblea general dels Jocs dels Petits Estats d’Europa va confirmar-se el calendari de les pròximes edicions. Andorra avança dos anys ser la seu de l’esdeveniment i ho farà el 2021, en la que serà la tercera ocasió que els organitzi. Les infraestructures actuals amb que compta el país es podran aprofitar i no s’hauran de realitzar noves construccions.
 
Malta va demanar canviar l’ordre per poder enllestir l’estadi multifuncional que té programat fer, pel que albergarà la competició el 2023. Dos anys després ho farà Mònaco. Abans, el 2017, San Marino en serà seu i el 2019 Montenegro, que ho farà per primera vegada. El 2005, la darrera ocasió en què el Principat va albergar-los, el pressupost va ser de 3,8 milions. En aquesta ocasió «crec que es pot estar per sota», indica Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà (COA). Valoren aconseguir-ho perquè les instal·lacions actuals del país permeten acollir les competicions. A més d’alguna adequació, només cal canviar el tartan de la pista d’atletisme de l’Estadi Comunal, que es mantindrà en sis carrils, i no vuit. El COA ja ha fet saber aquesta circumstància.
 
En l’objectiu de la contenció pressupostària Jordi Beal, secretari d’estat d’Esports, valora que no s’han de fer «uns Jocs de màxims amb una despesa desorbitada», però que han de ser «dignes» per donar una bona imatge del país. En els pròxims mesos es crearà el comitè organitzador i a finals d’any s’han de fer públics els esports que formaran part del programa. Són obligatoris el bàsquet (5x5 i 3x3), vòlei, vòlei platja, atletisme, natació, judo, tennis, ciclisme (carretera i BTT) i tennis taula; i dos més els escull l’organitzador. El que segur que no hi serà és el tir. Pel que fa al tennis, amb les quatre pistes que hi ha entre Encamp i Escaldes-Engordany, el torneig està garantit. A aquestes instal·lacions se li pot sumar les pistes que estan projectades a Santa Coloma.
 
El que inicialment no es planteja des del Govern és un programa de tecnificació específic pels esportistes nacionals de cara a aquesta cita. «El fet de tenir-los a casa ha de ser un element de motivació de per si», exposa Beal, que recorda que ja existeixen les subvencions a les entitats esportives al país, a més del Programa d’Alt Rendiment d’Andorra, que dóna beques individuals als atletes més destacats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT