PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra torna a ser readmesa per l’Agència Mundial Antidopatge

Crear un ens independent i una llei específica en la matèria permet aixecar la suspensió

Per El Periòdic

Gelabert i Beal, antics presidenta i vicepresident de la Comissió Andorrana Antidopatge, en la roda de premsa que van convocar arran de la suspensió de l'AMA a Andorra.
Gelabert i Beal, antics presidenta i vicepresident de la Comissió Andorrana Antidopatge, en la roda de premsa que van convocar arran de la suspensió de l'AMA a Andorra. | TONY LARA
El 18 de novembre de l’any passat, el consell fundador de l’Agència Mundial Antidopatge es va reunir a Colorado Spring (Estats Units) per supervisar la salut, país per país, en matèria de dopatge. I Andorra va ser suspesa –com també Rússia, Argentina, Bolívia, Israel i Ucraïna– en no tenir adaptada la seva normativa a la del màxim ens internacional. Gairebé sis mesos després s’ha aixecat el càstig i el Principat ha tornat a ser readmès. Les claus: crear un organisme independent i una llei específica en la matèria.
 
Perquè el problema radicava en què el departament d’Esports de l’Executiu sabia llavors que no estava al dia i per fer-ho va voler incloure les actualitzacions dins la Llei de l’esport,anàlisi errònia perquè el que calia era desvincular-la . Va ser llavors quan l’AMA va fer el toc d’atenció anunciant que Andorra quedava suspesa.
 
Des de llavors es va treballar per dissoldre la Comissió Estatal Antidopatge, que esta lligada al Govern –la presidenta era la ministra Olga Gelabert i el vicepresident, el secretari d’Esports Jordi Beal–, es va crear un projecte de llei per crear l’Agència Andorrana Antidopatge com a interlocutora directa amb l’AMA i desvinculada de l’Executiu i a principis de maig ja era una realitat, amb un pressupost propi de 64.000 euros.
 
A més, Andorra també va signar el Protocol addicional del Conveni del Consell d’Europa contra el dopatge que permet vigilar els esportistes que resideixin en països estrangers, pas definitiu perquè ahir tornés a ser readmesa per l’AMA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT