PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern vol celeritat, el COAA qualitat

Les visions són contraposades perquè l’Executiu ha actuat amb la intenció de tenir l’equipament acabat el més aviat possible, mentre que el Col·legi considera que l’obra «mereix un projecte a l’alçada»

Per R. M. S.

El ministre Torres.
El ministre Torres. | T. L.
Són dos punts de vista diferents, totalment oposats, i la prova d’això va ser la reunió d’ahir entre el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. Els primers van insistir en què l’estació d’autobusos no és ni molt més una obra més, mentre que el Govern va posar sobre la taula seva constatació que les coses havien anat per la via natural donada la necessitat de fer la infraestructura el més aviat possible.
 
Fa una setmana ja ho va explicar el ministre, que la intenció d’aquesta estació nacional d’autobusos no era una altra que la celeritat en la seva execució. Per això, s’aprofitava que el vial del Prat del Rull ja estava en construcció per fer les andanes, els pilars i la cobertura del riu, sense haver de convocar un concurs d’idees, la qual cosa hagués retardat uns mesos els treballs. Però aquest discurs topava amb el del COAA, que considera que una obra com aquesta pot ser una icona de país, i que per tant necessita un tractament especial. Els arquitectes, per això, van tenir cura en no entrar en polèmica amb els enginyers, els quals segons el ministre «tenen també la competència de fer instal·lacions de transports», segons declaracions que va fer el passat 5 de maig, el dia després que arribés la queixa del COAA.
 
Segons el Col·legi, tant l’obra com el lloc on se situa, en una de les principals vies de comunicació del Principat, necessitava la mà d’aquests professionals: «És un edifici i espai públic que mereix un projecte a l’alçada de la importància de l’equipament i de l’emplaçament». «Aspectes», hi afegia la queixa escrita que van fer pública la setmana passada, «que també s’han d’atendre si creiem els anunciats objectius de l’Estratègia Nacional de Paisatge». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT