PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’advocat dels arquitectes veu raons suficients per demandar el Govern

Els representants del Col·legi es reuneixen amb el ministre per pacificar la situació

Per R. M. S.

Torres, el passat 13 d'abril durant la presentació del projecte.
Torres, el passat 13 d'abril durant la presentació del projecte. | TONY LARA
Els representants del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) es va reunir ahir amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, perquè la situació s’havia de calmar. La trobada va tenir com a principal conversa l’estació nacional d’autobusos, un projecte que s’ha girat en contra de l’Executiu perquè el col·lectiu de professionals de l’arquitectura considera que no s’ha comptat amb ells per construir una instal·lació que, poc més o menys, hauria de ser segons el seu punt de vista un referent d’Andorra, tal i com succeeix a altres ciutats del món. La reunió va calmar els ànims després de la queixa dels primers envers el procés que s’ha dut a terme per la construcció de l’estació, però poca cosa més. Al final, la situació va quedar més suavitzada, però en cap cas els arquitectes han oblidat la idea de continuar endavant per la via de la justícia. De fet, l’advocat que els assessora veu indicis suficients com per poder fer prosperar una possible demanda contra el Govern en aquest sentit. Si la tiren o no endavant, serà una decisió que es prendrà les pròximes setmanes.
 
Ahir a les 10.00h hi va haver una reunió a porta tancada entre els representants del Col·legi d’Advocats i el ministre Torres, de la qual es va desprendre que les relacions seran  a partir d’ara més fluïdes que no pas com les de la setmana passada quan va esclatar la tensió arran de la polèmica per l’estació d’autobusos. Amb tot, Zaira Nadal, presidenta del col·lectiu, va declinar ahir fer declaracions al respecte perquè estan pendents de consensuar si continuen amb les accions legals que estan estudiant i que, segons el seu equip de defensa, sí tindria indicis per poder prosperar en cas de fer-la entrar a tràmit en la Batllia. Nadal va preferir esperar a la decisió definitiva que prendrà el Col·legi després que, una vegada reunits la setmana vinent, tinguin les idees més clares. 
 
En tot cas, sí que és cert que després de la reunió, tot i que hi ha comprensió per les dues parts, també és cert que els arquitectes continuen pensant que el procés, al contrari del que pensa el Govern i el ministre en aquest cas, no s’ha fet de la manera correcta. «Hi ha afany en col·laborar», és el que van manifestar les fonts consultades per aquest rotatiu després que es produís la reunió. «Estem d’acord amb l’estació d’autobusos, però no en com s’ha fet el procés», hi van afegir aquestes fonts, que el que desitgen és que el Govern reflexioni sobre una actuació que consideren injusta i fora de lloc.
 
En el comunicat que va enviar el COAA el passat 4 de maig, i on mostrava el seu malestar envers la decisió presa pel Govern, manifestaven que l’Executiu semblava «haver ignorat totalment tant l’atenció a les preexistències com, a priori, el compliment de la llei», i expressaven el seu sentiment que l’obra era «digna d’un concurs arquitectònic», «i així ho va fer saber reiteradament la junta del COAA a Govern, verbalment i per escrit, obtenint respostes evasives i promeses verbals de presa en consideració mai complertes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT