PUBLICITAT

Andorra La Vella

Les obres de la Seu de la Justícia es preveuen al setembre

El ministeri ha calculat que la durada de les actuacions a la zona, on també hi és l’Estació d’Autobusos, serà de 30 mesos

Per EL PERIÒDIC

El ministre, al centre de la imatge, a la zona.
El ministre, al centre de la imatge, a la zona. | ANA / M. G. C.
Les obres de la nova Seu de la Justícia es preveu que es licitin al maig per poder començar al setembre, i tindran una durada d’uns 30 mesos. Així ho ha anunciat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que assegura que l’edifici complirà amb els requisits que demana el sector, i «serà una obra d’utilitat per a tot el país», segons l’Agència ANA. 
 
A la mateixa zona s’està construint l’Estació Nacional d’Autobusos que entrarà en funcionament a finals del mes de novembre, un edifici de 250 metres quadrats on hi haurà la zona d’espera i la venda de tiquets, a més d’una àrea amb deu andanes per a autobusos de fins a 15 metres, un carril per circular els autobusos i un altre carril annex per a la circulació de vehicles que deixin als passatgers que utilitzaran les instal·lacions. A més, es col·locarà una marquesina per sobre de l’edifici i es cobrirà amb plaques fotovoltaiques valorades en 240.000 euros que tindran un rendiment del 8%. Aquesta actuació ja li ha suposat un maldecap al Govern, que ha vist com el Col·legi d’Arquitectes se li ha posat en contra en no haver fet un concurs d’idees previ.
 
Segons va explicar el ministre s’ha treballat conjuntament amb els actors implicats i aquest edifici «complirà amb tots els requisits que demanen i serà una obra d’utilitat per a tot el país». D’una altra banda, a la mateixa zona s’està treballant en l’Estació Nacional d’Autobusos i es preveu que aquest mes de maig s’adjudiqui la segona fase, i al novembre entri en funcionament. El Ministeri de Transports publicarà la licitació per a la gestió i explotació de les instal·lacions entre els mesos d’agost i setembre. Des del Govern consideren que es tracta d’un projecte estratègic que havia de tirar endavant aquesta legislatura, i serà «una estació emblemàtica». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT