PUBLICITAT

Encamp

Encamp amplia la superfície utilitzable de les cabanes

La parròquia fa canvis en l'ordinació, podran tenir fins a 20 metres quadrats

Per EL PERIÒDIC

Una imatge d'una cabana de la parròquia.
Una imatge d'una cabana de la parròquia. | COMÚ D'ENCAMP
El Comú d’Encamp ha fet un seguit de modificacions de l’ordinació que regula les cabanes, la principal de les quals és que la superfície utilitzable serà superior a la que hi havia fixada fins ara en quatre metres. El conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Aleix Varela, ha posat en relleu que fins ara entre el «90% o el 95%» de les cabanes s’adequen a la normativa i que els canvis s’han fet a petició dels propietaris. També remarca que la voluntat és homogeneïtzar la imatge d’aquestes construccions i que els canvis no seran retroactius.
 
El comú facilitarà que la superfície utilitzable sigui més gran. Tal com explica el conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Aleix Varela, es tractava d’una petició que els havien fet arribar els propietaris i han decidit dur a terme aquest canvi així com també d’altres que han de servir per homogeneïtzar el material que es pot fer servir per a aquestes construccions. 
 
D’aquesta manera, el Comú d’Encamp va aprovar en la darrera sessió de Consell de Comú canviar, de l’ordinació de cabanes, la superfície màxima d’ocupació en planta, que passa de 16 a 20 metres quadrats i s’estipula també que cap paret pugui fer més de sis metres de longitud. L’altura màxima també s’amplia i passa de quatre metres a quatre metres i mig i es fixa que s’accepta la instal·lació de cabanes de fusta sempre i quan es faci el manteniment adequat. A més, la coberta haurà de ser de pissarra natural. 
 
En aquesta modificació també es determina que són infraccions lleus l’acumulació de materials diversos als espais adjacents a les cabanes així com les molèsties i el soroll arran a la guarda de gossos o altres animals.
 
Des del comú expliquen que la normativa sobre les cabanes es va aprovar el 2008 i que l’aprovada la setmana passada ha estat la primera modificació que s’ha fet. Des d’un principi l’objectiu principal ha estat que la imatge que ofereixen aquestes construccions sigui la més endreçada possible i, també, homogènia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT