PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les Valls d’Àneu registren un 90% d’ocupació

Predomina el turisme familiar i les rutes dels parcs naturals propers

Per EL PERIÒDIC

Dos turistes fan una ruta de les Valls d’Àneu en bicicleta.
Dos turistes fan una ruta de les Valls d’Àneu en bicicleta. | VALLS D'ÀNEU
Els establiments hotelers de les Valls d’Àneu han registrat un 90% d’ocupació durant aquest pont de maig, segons ha explicat el president del Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu, Carlos Cortina. El president destaca que el fet de que hagi sigut festiu a tot Catalunya ha aportat «més afluència de turistes» que quan només se celebra a Barcelona. 
 
Coincidint també amb el pont s’ha celebrat l’obertura de la veda de pesca d’alta muntanya (el 12 de maig) i les noves rutes en BTT, com la Ruta de Montgarri. Aquesta ruta, de 36 quilòmetres, enllaça el Pla de Beret i Esterri i és apta per a nens a partir de 8 anys.  
 
Un turisme familiar / El turisme de Les Valls d’Àneu es caracteritza per tenir un perfil «bàsicament familiar», es completa amb les rutes al Parc Nacional d’Aigüestortes o al Parc Natural de l’Alt Pirineu, les visites a Món Natura Pirineus, a la Casa de l’Ós, o les visites a les esglésies romàniques, o a la resta de monuments de la zona que ofereix l’Ecomuseu, segons matisa el parc.
 
Les Valls d’Àneu, territori limítrof amb França, fou catalogada el 2013 com la primera destinació de Turisme familiar de l’interior de Catalunya en aconseguir la certificació per part de l’Agència Catalana de Turisme, que fins aleshores només tenien 13 destinacions del litoral.
 
Natura i patrimoni / Situades a la capçalera alta de la Noguera Pallaresa (en la zona més septentrional del Pallars Sobirà) i limitant al nord amb el departament francès de l’Ariège, a l’oest amb la Val d’Aran (connectada des del 1922 per la carretera del Port de la Bonaigua) i la Vall de Boí, a l’est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí, les Valls d’Àneu són una subcomarca ben delimitada i amb una forta personalitat històrica pròpia, com ho testimonien el Llibre de Privilegis i Ordinacions, del s. XIII-XV, o el Capbreu de les Valls d’Àneu de 1669. 
 
Des del punt de vista turístic, les Valls d’Àneu ofereixen al visitant «un ventall de possibilitats gairebé inesgotables: des d’esports d’aventura i d’hivern, passant per l’excursionisme o les simples passejades, en el marc del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i pels seus entorns, inclosos al Parc Natural de l’Alt Pirineu», així ho destaquen des del parc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT