Un MoraBanc buit per dir adéu al Poliesportiu

Peñarroya considera «un desastre» el partit contra l’Obradoiro

Bogdanovic, amb cara de ressignació després de la derrota del MoraBanc contra l'Obradoiro, dissabte al Poliesportiu. | ACB Photo / A. Martín
El MoraBanc Andorra es va acomiadar del Poliesportiu en la penúltima jornada de la lliga regular de l’ACB amb el pitjor sabor de boca possible. Va ser un equip buit. El partit més dolent de la temporada es va viure en un dissabte en què, tot i la previsió de cap de setmana llarg i festiu, el públic va respondre sense omplir el pavelló, però sí amb una resposta acceptable. La intenció, que no era una altra que guanyar el Río Natura Monbus Obradoiro per acomiadar la campanya a casa amb una victòria, va resultar totalment diferent, perquè un equip que no té un objectiu clar i contundent no competeix com el que es juga la vida, i l’equip gallec sabia que si vencia a Andorra, assegurava la permanència en la categoria.

Ho va dir Joan Peñarroya en finalitzar el partit, que havia estat «un desastre», i ho va manifestar tot mossegant-se la llengua perquè «en calent» com estava, sabia que faria esclatar una bomba. L’explosió, per contra, va ser gallega, perquè els homes de Moncho Fernández van ser els autèntics dominadors del duel des de bon començament, i només en comptades ocasions es van veure una mica tocats: abans del descans, quan el MoraBanc va aconseguir reduir diferències a set punts quan abans havien superat la desena amb facilitat, i en el tercer quart, quan amb 44-50 semblava reaccionar la plantilla local a base de triples. Però l’Obradoiro només havia de fer la feina de control d’aquell que sap que els deures els ha fet des de l’inici.

El primer quart va ser visitant amb deu de renda (14-24), i el segon tot i semblar millorar, les diferències es van quedar en set per sota per als de Peñarroya (32-39). En el tercer, però, l’Obradoiro va sentenciar amb el 49-61, i l’últim va ser un passeig cap a la permanència visitant i la impotència local.

Xiulets per a l’equip / Curiosos i ben sentits van ser els xiulits que es van escoltar durant el tercer quart i, sobretot, durant el quart definitiu, quan el MoraBanc només feia que buscar l’impossible amb els mateixos resultats que durant tot el matx.

Shermadini, també desaparegut / En l’apartat individual, va sobtar el paper de Shermadini. El pivot, que havia estat el gran referent de l’equip en tota la temporada, i especialment en els últims partits amb xifres de rècord personal, dissabte va estar desaparagut. Només va anotar sis punts en tot el partit, tot i que els seus nou rebots van maquillar la seva valoració (12). Bogdanovic, amb tres triples, va ser el màxim anotador del duel amb 21 i 18 de valoració, la mateixa que Betinho, amb 13 punts, guarismes que també va assolir Shawn Jones, tot i que en cap cas van servir per res. Al final, 21a derrota de la temporada, i a tancar l’any a València en l’última jornada.