PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montellà fa podi i Rossell és quarta en el debut al Francès

La primera cita a Quillan-Coll du Portel acull els entrenaments amb pluja i boira, i les curses en sec

Per El Periòdic

33 L’Speed Car GTR d’Edgar Montellà, a les sessions del diumenge passat a la Pujada a Quillan-Coll du Portel.
33 L’Speed Car GTR d’Edgar Montellà, a les sessions del diumenge passat a la Pujada a Quillan-Coll du Portel. | Fotoesport
Edgar Montellà i Íngrid Rossel van viure un complicat inici del campionat de França de muntanya, que va acollir la primera cita el diumenge passat a Quillan-Coll du Portel. Cap dels dos joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra havia disputat aquest certamen anteriorment, no coneixien res del traçat i a sobre, es van trobar amb una jornada complicada per la inestabilitat del temps. Durant els entrenaments es van trobar pluja, vent, fred i boira. Ja en les carreres, l’asfalt estava sec. Una mica de tot perquè Montellà acabés el tretzè en la classificació general a més de pujar al tercer calaix del podi en la categoria CM, i Rossell un 57a d’un total de 74 inscrits i quarta en la categoria F2 2.
 
Montellà (Speed Car-CM), va sortir molt motivat i a les mànegues d’entrenaments va ser el més ràpid entre els CM, amb un millor crono de 2:07,726. En les de carrera, també va anar superant-se fins que en la tercera i última ascensió va millorar en sis segons –2:00,976– però no al mateix ritme que Monziols, primer, i Quallet, segon, dos habituals del certamen francès que el van acabar superant. «M’havien dit que el guanyador era molt ràpid i a les sessions el vaig superar per dos segons, però en carrera va demostrar que els comentaris eren certs. Tot i així, treure’m quatre segons quan fa cinc anys que corre aquí tampoc és tant».
 
Rossell va exhibir regularitat i destresa, ja que amb un terra en condicions difícils va acabar les tandes amb un temps de 2:31,384, ben a prop del tercer millor registre en la categoria F2 2. En sec va rebaixar el seu crono en gairebé sis segons –2:25,082–, en la primera mànega de carrera. En la segona i la tercera, però, no va poder superar aquesta marca que, malgrat tot, li va permetre mantenir la quarta posició de la seva classe. «L’experiència ha estat molt bona. La pujada és molt ràpida però també bonica i l’asfalt està en perfecte estat. Estic convençuda que tornaré a córrer aquí», va assegurar la pilot andorrana, qui també es va mostrar conforme amb els temps que va fer: «Amb l’asfalt moll les diferències no van ser tan grans però en sec tot va canviar. No trobem una explicació del perquè en les dues pujades finals no hem millorat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT