PUBLICITAT

Tuixén

Seda Líquida comença a embotellar el primer sake produït al Pirineu

La planta de Tuixén produirà unes 1.200 ampolles de licor de tres varietats diferents

Per EL PERIÒDIC

Elaboració del sake a Tuixén.
Elaboració del sake a Tuixén. | EL PERIÒDIC
La bodega Seda Líquida (Kinu no shizuku) ha començat el procés d’embotellament del primer sake produït al Pirineu. Després d’un procés de dos mesos de fermentació el licor d’arròs ja està a punt per passar a les botelles. El director de la bodega, Antoni Campins, ha assenyalat que les primeres ampolles que sortiran seran les del sake Gran Kru, de màxima qualitat i expressió, poc filtrat, sense pasteuritzar ni diluir, de gust molt suau tot i l’alta graduació alcohòlica. Campins ha afirmat que «embotellarem 1.200 ampolles de les tres varietats de sake que farem, 500 botelles de Gran Kru, 350 del Núvol i 350 del Kristall». El bodeguer ha apuntat que «la gent a qui agrada el sake podrà provar el Gran Kru, un tipus de sake que no arriba mai del Japó i que és el més apreciat pels experts d’aquesta beguda».
 
Polit l’arròs al 50%, això és deixar el nucli amb tot el midó, rentar-lo, remullar-lo, escórrer l’arròs, coure’l al vapor, afegir aigua i dos ferments, un per a transformar el midó en sucre i un altre el sucre en alcohol, deixar-lo que fermenti 50 dies i filtrar-lo. Aquest, ha explicat Campins, és el procés que ha seguit l’arròs els darrers tres mesos per a transformar-se en sake, informa l’ACN. Campins ha manifestat que «el residu d’arròs amb què s’ha fet el sake s’anomena Kasu. És un producte molt apreciat en la cuina japonesa on s’utilitza per a fermentar peixos i fer altres plats». Per això, diu Campins, «Seda Líquida l’envasarà per tal de vendre’l a restaurants japonesos de Barcelona». En aquest sentit, el bodeguer ha assegurat que «ja hi ha molts restaurants interessats en aquest producte».
 
Qualitat / De la bodega Seda Líquida en sortiran dos tipus de sake més. El Núvol (nigori): un sake no filtrat, que portarà sòlids d’arròs i que per tant tindrà tot el gust del cereal. I un últim tipus anomenat Kristall (junmai shu): filtrat, clarificat i transparent, serà la qualitat suprema dels premium.Campins ha senyalat que «el preu de l’ampolla no passarà dels 20 euros de venda al públic, ja que el meu objectiu és promocionar aquesta beguda, no fer un negoci». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT