PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Recorreguts per a tots els públics al Tomb Lauredià

L’esdeveniment té tres traçats i espera arribar als 200 participants

Per EL PERIÒDIC

Ramon Ibars i Pere Pràxes, en la presentació de l’esdeveniment.
Ramon Ibars i Pere Pràxes, en la presentació de l’esdeveniment. | S.F. / ANA
El Comú de Sant Julià de Lòria vol que tots els indrets naturals de la parròquia es coneguin i per aquets motiu l’any passat va crear el Tomb Lauredià. La segona edició de l’esdeveniment es desenvolupa aquest dissabte, amb tres recorreguts, amb diferent dificultat per adaptar-se a tot tipus de públic.
 
Aquesta prova no té caràcter competitiu i compta amb tres traçats. El més extens és de 16 quilòmetres i 850 metres de desnivell, el mitjà de 8 km i 300 m; i el curt de 4 km i 250 m. Entre els indrets  per on passaran els itineraris es troben el Camí vell d’Auvinyà, el Camí del Mas, el Camí de la Solana, La Font de l’Àrtic, el Coll de Jou i el Camí de Fontaneda. «Defensem la part popular de la caminada i per això proposem un concurs de fotografia perquè hi ha indrets per gaudir-ne; no és una cursa, tractem igual el primer que a l’últim», indica Ramon Ibars, director de Sasectur, que destaca que «l’acollida de l’any passat va ser molt bona, volem potenciar la part familiar i assequibles a tothom».
 
A la primera edició es van reunir prop de 200 participants i esperen repetir les xifres. «El comú ha apostat per donar continuïtat a aquesta inicitiva que combina esport, família i natura», exposa Pere Pràxedes, conseller d’Esports del comú lauredià, destacant que activitats com aquestes dinamitzen el territori. «Una de les millors fórmules per donar vida a la parròquia, als seus ciutadans, al sector del comerç i la restauració és proposant activitats de qualitat». La inscripció per als majors de quinze anys és de 9 euros i per als menors d’aquesta franja de 7. L’edat mínima per a participar-hi és de cinc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT