PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra obre fronteres als joves

El Govern dóna beques per estudiar al Japó i fa una convocatòria per integrar-se a l’ONU

Per EL PERIÒDIC

Una xerrada de joves i emprenedors realitzada a Caldea.
Una xerrada de joves i emprenedors realitzada a Caldea. | EL PERIÒDIC
En un context de recuperació econòmica, o almenys de petita progressió, la diversificació és un element clau per créixer i adoptar nous fronts. En aquest àmbit d’expansió, el Govern ha obert una convocatòria de beques d’estudi de nivell de màster i de doctorat al Japó, un país que cada cop s’erigeix més com a potencia econòmica i tecnològica.  
 
L’ajuda es presta en vista de «la nota verbal de l’Ambaixada del Japó oferint als estudiants de nacionalitat andorrana la possibilitat d’accedir al programa de beques» esmentat, així es matisa en l’edicte publicat aquesta setmana al BOPA. Els estudis s’iniciaran a l’abril o a l’octubre del 2017.
 
El termini de presentacions finalitza avui i per poder participar en la convocatòria cal facilitar la sol·licitud i els documents que es determinen en les bases (que es poden consultar al web www.fr.emb-japan.go.jp). Els papers s’han d’adreçar a l’Ambaixada del Japó al Principat, situada a l’Av. Hoche, 7 75008 de París. Tot i això, també s’ha d’enviar una còpia dels documents al Departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts, ubicat a l’avinguda Rocafort, 21-23 edifici el Molí, a Sant Julià de Lòria. 
 
Oportunitats internacionals / L’Executiu també ha obert una convocatòria per presentar-se a les candidatures per al Programa de joves professionals de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). L’oferta es fa «en vista de la comunicació de la Secretaria de les Nacions en què s’informa que Andorra és un dels països que podran participar en el concurs anual de selecció de joves per ocupar diversos càrrecs a l’ONU», segons es destaca en el BOPA publicat aquesta setmana. 
 
També s’especifica que les proves per accedir a les candidatures «es podrien celebrar a Andorra si hi hagués un nombre suficient de candidats que volguessin fer l’examen al Principat». En cas de no ser així, els candidats s’hauran de desplaçar al centre d’examen més pròxim. 
Alguns dels requisits necessaris per presentar-se a les candidatures són: tenir la nacionalitat andorrana, tenir 32 anys o menys en data 31 de desembre del 2016 i haver cursat formació universitària com a mínim de primer cicle relacionada i homologada amb afers econòmics i tecnologies de la informació i la comunicació. Així com tenir un bon coneixement de l’anglès o el francès (llengües de treball de l’Organització), tot i que també es valorarà el coneixement d’altres llengües oficials de les Nacions Unides, com: àrab, xinès, rus o castellà. 
 
El termini de presentació finalitza el 19 de juliol d’aquest any. Per a més informació es pot contactar amb el Ministeri d’Afers Exteriors o accedir al web http://careers.un.org, on s’especifiquen els exàmens i el procés de selecció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT