PUBLICITAT

Valls d’Àneu impulsen el turisme d’estiu amb l’ós com a reclam

El Consorci prepara un programa d’activitats per a tots els públics

Una óssa i el seu cadell al Pirineu.
Una óssa i el seu cadell al Pirineu. | DEPARTAMENT D'AGRICULTURA
El Consorci de Turisme de les Valls d’Àneu iniciarà a partir del mes de juny un programa estival d’activitats per a tots els públics per tal de promoure el turisme al territori i que tindrà com a principal reclam l’ós bru. Segons ha informat el consorci, diferents establiments turístics han començat a programar activitats relacionades amb l’ós bru. Així, per exemple, aquest estiu Mon Natura Pirineus oferirà tots els divendres (del 20 de juny al 11 de setembre) un itinerari familiar de tot el dia pel «país de l’ós» per trepitjar el seu territori i donar a conèixer aspectes socials i biològics vinculats a aquesta espècie emblemàtica.
Des del centre de Planes de Son també s’està treballant en el disseny d’una activitat d’espera de l’ós, que es començarà a promocionar a l’estiu i s’iniciarà a la tardor. També l’empresa Obaga Activitats ha començat a difondre les seves activitats d’estiu al Parc Natural de l’Alt Pirineu sota l’eslògan Pel país de l’ós bru. Les activitats, dirigides al públic general i familiar, consistiran en un passeig per l’hàbitat de l’ós bru per descobrir l’espècie i les seves costums.
Durant l’itinerari es farà un control de trampes fotogràfiques i de pèl en col·laboració amb el Parc Natural i l’equip de seguiment de l’ós bru, i l’activitat inclou un tast de formatge i mel del «territori ós».
Altres activitats familiars que oferta aquesta empresa combinen el coneixement de la fauna a través dels seus rastres i de les flors i papallones del país de l’ós, així com l’observació nocturna d’estrelles amb el pretext de les ósses major i menor com a centre del cel nocturn. També està previst un recorregut alpí per a turistes més avesats a forts desnivells. En aquest cas, l’itinerari s’inicia amb llanternes i conclou després de dinar i inclou el retorn en taxi dels turistes al seu lloc d’origen.
Les Valls d’Àneu acullen l’únic centre d’interpretació de Catalunya de l’ós bru, la Casa de l’Ós Bru dels Pirineus, gestionada per l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Isil i Alòs i la Fundació Ós Bru. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT