PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut investiga dos possibles casos d’infecció per enterovirus

Les autoritats informen que de moment no se n’ha confirmat cap i asseguren que no cal alarmar-se

Per LÍDIA RAVENTÓS

Una imatge de la façana de l’Hospital Nostra Senyora de Mertixell.
Una imatge de la façana de l’Hospital Nostra Senyora de Mertixell. | ALEX LARA
El Ministeri de Salut va confirmar ahir que està investigant dos possibles casos d’infecció per enterovirus al Principat. Segons van informar les autoritats sanitàries, per ara només són sospites ja que cap metge n’ha confirmat el diagnòstic. Amb tot, des del departament de Salut van recordar que hi poden haver diferents afectacions i que el fet que es confirmi algun cas d’enterovirus al país no significa que les conseqüències hagin de ser tan greus com algunes de les detectades al país veí.

De fet, apunten que la majoria dels infants malalts han tingut un diagnòstic lleu i que no cal alarmar-se més del compte. També han afegit que és habitual la detecció de diversos casos d’infants infectats per aquest virus durant l’any i que la confirmació dels dos nous afectats entraria dins la «normalitat». A més, des del Govern van assegurar que Salut s’ha posat en contacte amb els metges per recordar-los que és obligatori notificar el ministeri en cas que hi hagi algun cas d’enterovirus.

Els especialistes segueixen vigilant els possibles afectats després que dimarts s’activés l’alerta a Catalunya per la detecció de gairebé una cinquantena de casos d’encefalitis provocats per un enterovirus en nens menors de 6 anys. En el cas català, es va activar l’alerta per l’aparició de complicacions neurològiques en alguns casos d’infecció per enterovirus.

Diversos usuaris informen de casos/ Diversos ciutadans han fet públic els darrers dies el seu malestar arran de les declaracions del Ministeri de Salut que assegura que, fins ara, no s’ha confirmat cap cas d’enterovirus similar als de Catalunya. Segons han deixat clar a través de les xarxes socials, hi ha diferents infants afectats per aquesta malaltia al Principat i és «la mala pràctica d’aquest país d’amagar les coses que no interessen» el que evita que s’expliqui l’existència d’aquests hipotètics casos. «Aquí a Andorra n’hi ha hagut. I tant que n’hi ha hagut!», sentencia un dels implicats.

Una altra usuària expressa la seva indignació i lamenta que «la culpa» sempre sigui «dels països veïns». Manifesta que el seu propi fill és un dels afectats i que no és l’únic. Cita textualment el diagnòstic del menor com a «meningo-encefalitis para-infecciosa per enterovirus» i assegura que el Ministeri de Salut ha estat informat del cas des del primer dia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT