PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Catalunya desvincula el brot del cas de la nena amb tetraplegia

Els especialistes expliquen que es tracta de subtipus del virus diferents

Per EL PERIÒDIC

Metges i tècnics de Salut informen del brot d’enterovirus.
Metges i tècnics de Salut informen del brot d’enterovirus. | RICARD FADRIQUE
El cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital de Vall d’Hebron de Barcelona, Tomàs Pumarola, va afirmar ahir que els 48 casos neurológics per enterovirus detectats en menors de 6 anys no tenen el mateix subtipus de virus que la nena ingressada amb tetraplegia. En roda de premsa a la capital catalana juntament amb el subdirector del Servei Català de Salut (CatSalut), Josep Maria Argimon, i el cap de Pediatria de Vall d’Hebron, Carlos Rodrigo, va explicar que en el cas de la nena detectat el febrer es tracta del enterovirus D68 i va assegurar que aquest tipus s’ha descartat en els 48 casos detectats des de mitjans d’abril. I va agregar que aquest cas és «aïllat a tots els altres».

Dels 48 casos, 21 pacients continuen ingressats i  nou han necessitat el pas per la Unitat de Cures Intensives (UCI), cinc d’ells greus dels quals dos segueixen a la UCI. Tots ells han estat afectats de romboencefalitis, que afecta a la part del tronc cerebral encarregada de funcions vitals com la parla o la facultat d’empassar aliments.

Mesures de prevenció i control/ La Generalitat va penjar ahir al canal de salut d’Internet una sèrie de mesures de prevenció i control de l’enterovirus després dels casos detectats. Entre les mesures s’explica que les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria i predominen durant l’estiu i la tardor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT