PUBLICITAT

Vinyes guanya al Ferrol, fa sis de sis i és a un pas del títol

  • El pilot va per davant en tot moment i sap lluitar contra les dures condicions
EL PERIÒDIC
EL FERROL

Periodic
Vinyes i Mercader, ahir a la tarda al podi del Ferrol. Foto: FOTO ESPORT

Joan Vinyes i Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van complir amb els pronòstics i van aconseguir, a Ferrol, el seu 6è triomf consecutiu d'aquesta temporada, a la categoria de dues rodes motrius 2.000cc. A més, Vinyes va completar la 41a edició del ral.li de l'Escuderia Ferrol en la 7a plaça en la classificació absoluta, en una prova en què els vehicles de les característiques del Suzuki Swirt S1600 parteixen amb una inferioritat manifesta davant dels vehicles de tracció total i de més potència. Un altre element que cal batre, en aquest cas per a tots els participants, va ser la forta calor que ha fet els dos dies passats al Ferrol.

El domini del pilot de Suzuki a la categoria de 2RM ha estat total, líder de principi a fi. Va acabar la primera etapa que va acabar divendres a la nit amb 1min 30s d'avantatge sobre el seu company d'equip, Gorka Anxustegui, i sent el més ràpid en totes les especials. A partir d'aquí va seguir la mateixa dinàmica i va arribar al final de la carrera doblant l'avantatge pel que fa a Anxustegui, que va conservar la segona plaça després d'una emocionant lluita amb Álvaro Muñiz. Vinyes tampoc es va deixar sorprendre en aquesta segona etapa i va decantar al seu favor totes les proves de velocitat.

Vinyes estava pletòric: "Estic molt content per haver arribat al final amb el cotxe en perfecte estat i a més com a líder de la categoria 2RM. Teníem molt clar que el traçat del Ferrol no era favorable per a les característiques de la nostra mecànica". De la mateixa manera, el pilot va manifestar que es tractava "d'anar superant especials i mantenir un ritme regular sense prendre cap risc". "Malgrat no ser un ral.li fàcil", va continuar el pilot, "hem aconseguit un nou triomf i estem molt a prop d'assolir l'objectiu amb què vam iniciar la temporada, el títol de les 2RM". Amb tot, després de sis triomfs en les sis carreres disputades, Vinyes encara no vol cantar victòria: "No és que no vulgui, és que falten set punts per poder fer-ho de manera matemàtica". Així mateix, reconeix el seu avantatge: "No hi ha dubte que ho tenim tot al nostre favor, però per si de cas esperarem a celebrar-ho quan sigui totalment real". El Ral.li Príncep d'Astúries, que es disputarà els dies 9, 10 i 11 de setembre, serà la següent prova vàlida per a la Copa d'Espanya de 2RM, i precisament on Vinyes podria dir que, ara sí, és campió. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT