PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció es posa com a fita guanyar un partit

Xipre, Escòcia i Islàndia són els rivals amb els que s’enfronta a Reykjavik a la divisió de petits països

Per JOAN JOSEP BLASCO

Garrido dóna instruccions als jugadors de la selecció.
Garrido dóna instruccions als jugadors de la selecció. | Àlex Lara
Difícil papereta la que té per davant la selecció. Tot i així no desisteix i provarà de no tornar de vuit dels tres enfrontaments que disputarà a partir d’avui a Islàndia en la divisió dels petits països del Campionat d’Europa. Xipre, Escòcia i els amfitrions en són els rival al grup B en el que es troba, i per l’entitat dels qui tindrà al davant aconseguir una victòria és el repte que es posa de sortida el combinat nacional.
 
El seleccionador, Adrián Garrido, té clares quines són les característiques dels combinats que tindrà al davant durant tres dies. «Ens trobarem amb uns equips molt forts», remarca el tècnic. Començaran a Reykjavik amb un contrincant de volada com és Xipre: «Totes les seves línies són molt potents i constants. Estan competint quasi tot l’any i tenen grans jugadors». Demà jugaran amb Escòcia, que «és similar a Xipre, amb molta experiència, forts i regulars. Saben jugar molt bé i ens costarà molt mantenir el nivell per plantar-los cara». Per acabar tocarà Islàndia, el matx que a priori es presenta com el més assequible. «És el que es troba a un nivell més similar a nosaltres i en el que tenim més opcions per tractar de guanyar. No són tan contundents com Xipre i Escòcia», exposa.
 
No només preocupen les capacitats dels rivals, sinó també les pròpies, ja que «tenim un equip bastant limitat. M’hagués agradat que estiguessin el Xavi Folguera i l’Ivan Lanza». El problema principal és que «no tenim les línies compensades i això provoca que ens posi les coses més difícils per poder obtenir una victòria». Tot i així han estat entrenant per tractar de substituir les mancances. «Portem treballant molt el servei, per a que sigui fort i que el rival no tingui la possibilitat de construir fàcil. També provarem de defensar al màxim i aprofitar les oportunitats que tinguem. Hem d’intentar arribar a cada set al punt divuit o vint el més igualats possibles i a partir d’aquí intentar donar la sorpresa», assenyala Garrido, que veu possible que es torni de buit del torneig: «Volem fer-ho el millor possible, però sabem és molt difícil aconseguir alguna victòria perquè ens trobarem amb seleccions de molt nivell. Els jugadors estan molt motivats per competir i representar a Andorra i donaran el millor de si mateixos. Això segur».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT